راهکارهای فرا ظرفیت بیمارستانی در بلایا و عوامل مرتبط با آن؛ یک مرور نظام مند
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-9-4_014
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به نقش مهم بیمارستانها در ارائه مراقبتهای سلامت به قربانیان بلایا، موضوع فراظرفیت بیمارستانی همواره مورد توجه گردانندگان بیمارستانها بوده است. لذا هدف مطالعه حاضر شناسایی راهکارهای فراظرفیت بیمارستانی در بلایا و عوامل مرتبط با آن بود.
روش کار: در این مرور نظاممند در مرحله اول کلید واژههای مناسب انتخاب شده و استراتژی جستجو تعیین گردید. سپس بانکهای اطلاعاتی خارجی و داخلی جستجو شده و از بین کل مقالات یافت شده، بر اساس معیارهای ورود و خروج، در مجموع ۱۷ مقاله مرتبط در مرحله سوم انتخاب شدند. در مرحله چهارم اطلاعات مقالات منتخب استخراج گردیده و در مرحله آخر یافتههای کلیدی این مقالات تفسیر شده و در قالب جداول تطبیقی گزارش گردیدند.
یافته ها: راهکارها و عوامل شناسایی شده در چهار حیطه تقسیمبندی گردیدند. بیشتر مطالعات حیطه نیروی انسانی به موضوع علل عدم حضور کارکنان بیمارستان در محل کارشان در زمان فراظرفیت بیمارستانی پرداخته اند. دو راهکار اصلی در حیطه افزایش فضاها، معلق کردن پذیرشها انتخابی و ترخیص زودرس میباشند. در حیطه دارو/تجهیزات، تامین برخی اقلام از قبیل داروها حمایتی پایهای و اکسیژن برای فراظرفیت بیمارستانی ضروری شناخته شدند. کنترل رفت و آمدها به بیمارستان، تقسیم بندی فضاها و مشخص بودن وظایف همه کارکنان بیمارستان، از اجزای اصلی شناسایی شده در حیطه برنامه ها و ساختارهای بودند.
نتیجه گیری: به طور کلی راهکارهایی چهار گانه برای فراظرفیت بیمارستانی وجود دارند که به کار گیری آنها میتواند بیمارستانها را در پاسخگویی و تامین هر چه بهتر خدمات سلامت مورد نیاز قربانیان بلایا توانمند سازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا شعبانی کیا
Assistant Professor, Department of Management Sciences and Health economics, Social Determinants of Health Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
علی وفایی نجار
Professor, Department of Management Sciences and Health Economics, Social Determinants of Health Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :