اپیدمیولوژی انتقال محلی لیشمانیوز جلدی (سالک) در شهر بهار در سال ۱۳۹۴
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-10-2_002
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: لیشمانیوز جلدی یا سالک یکی از بیماریهای انگلی شایع در جهان بوده که توسط انگل های تک یاخته ای ایجاد می شود و توسط گزش پشه خاکی به انسان منتقل می گردد. این مطالعه با هدف بررسی جنبه های اپیدمیولوژیک یک مورد طغیان انتقال محلی بیماری لیشمانیوز جلدی(سالک) در شهر بهار، استان همدان در سال ۱۳۹۴صورت گرفت.
روش کار: جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به سالک بودند که توسط آزمایشگاه تشخیص طبی بیماری آنها قطعی تشخیص داده شد بود و جهت درمان و پیگیری به مرکز بهداشت شهرستان ارجاع شده بودند. اطلاعات بیماران پس از استخراج در چک لیست مربوطه وارد گردید و سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه۱۶ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته ها: از تعداد ۶۱ بیمار مبتلا به سالک ، تعداد ۲۱ نفر (۴/۳۴ درصد) به شکل انتقال محلی به بیماری مبتلا شده بودند. تراکم بیماران بیشتر مربوط به محلات قدیمی و دارای بافت ساختمانی فرسوده بود. ۱۱نفر (۵۲%) از بیماران مذکر بودند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۸۵/۳۹سال با انحراف معیار۹۲/۱ بود. میانگین تعداد زخم های سالکی ۷۵/۳ مورد با انحراف معیار۱۹/۴ در بدن افراد مورد مطالعه مشاهده شد.
نتیجه گیری: با توجه به مشاهده انتقال محلی بیماری لیشمانیوز جلدی (سالک) و افزایش امکان خطر بالقوه همه گیرشناختی آن، لازم است ضمن انجام مطالعات بیشتر بر روی مخازن احتمالی و ناقلین منطقه اطلاع رسانی مناسب در جهت افزایش آگاهی مردم و پرسنل بهداشتی درمانی در خصوص فصول فعالیت پشه خاکی، راههای پیشگیرانه و نحوه تشخیص و درمان بیماری صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا مرادی
MPH Health center of Bahar, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
احسان مصطفوی
PhD Department of Epidemiology, Pasteur Institute of Iran
امیرحسین ظهیرنیا
Department of medical entomology and vector control, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, IRAN
مجید رحیمی
Health center of Bahar, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
محرم زنگنه
Health center of Malayer, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :