تعیین ارتباط تصویر ذهنی از بدن با عملکرد جنسی و سازگاری زناشویی در زنان بارور و نابارور با استفاده از مدل تحلیل مسیر
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-3-5_003
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
چکیده زمینه و هدف: ناباروری آثار متعددی بر ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی زنان دارد. از طرفی تصویر ذهنی از بدن می تواند پیشگویی کننده رفتارهای مختلف آنها از جمله رفتارهای جنسی باشد. در این راستا مطالعه ای با کاربرد مدل تحلیل مسیر برای تعیین ارتباط همزمان تصویر ذهنی از بدن با عملکرد جنسی و سازگاری زناشویی در زنان بارور و نابارور انجام گردید. مواد و روش کار: در این پژوهش ۱۳۰ زن بارور و ۱۳۰ زن نابارور مورد مطالعه قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار AMOS ۱۸ و بکارگیری مدل تحلیل مسیر انجام شد. یافته ها: در زنان بارور بیشترین ضریب مسیر متعلق به مسیر تصویر ذهنی بدن بر سلامت عمومی و در گروه زنان نابارور بیشترین ضریب متعلق به مسیر تصویر ذهنی بر عملکرد جنسی بوده است. در هر دو گروه زنان بارور خانه دار و شاغل بیشترین ضریب مسیر متعلق به مسیر تصویر ذهنی بدن بر سلامت عمومی بوده است. در هر دو گروه زنان ناباروری که همراهی همسرشان را داشته اند بزرگترین ضریب مسیر متعلق به مسیر تصویر ذهنی بدن بر عملکرد جنسی بوده و در گروه زنان ناباروری که با عدم همراهی همسرشان مواجه بودند بزرگترین ضریب مسیر متعلق به عملکرد جنسی بر سازگاری زناشویی بوده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، لزوم بررسی مدل تحلیل مسیر در شناخت اثرات مستقیم، غیر مستقیم و اثرات کل در مدلهایی مشابه مدل قبل کاملا ضروری به نظر میرسد و میتواند جایگزین سایر روشها نظیر رگرسیون باشد.
کلیدواژه ها:
Key words: body image ، sexual function ، marital adjustment and path analysis ، واژه های کلیدی: تصویر ذهنی از بدن ، عملکرد جنسی ، سازگاری زناشویی ، تحلیل مسیر
نویسندگان
فاطمه خراشادیزاده
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
اکرم کرمی دهکردی
گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
امیرعلی رهسپار
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، باشگاه پژوهشگران جوان مشهد، مشهد، ایران
ربابه لطیف نژاد رودسری
گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مریم سالاری
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
حبیب الله اسماعیلی
گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
میترا هاشمی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :