اثربخشی درمان نظم جویی هیجان در کنترل توجه، ذهن آگاهی و ارزیابی مجدد بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر همبود با افسردگی اساسی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 100
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-12-1_011
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: مطالعات مختلف نشان میدهد که اختلال اضطراب فراگیر همبودی بالایی با افسردگی اساسی دارد. بدتنظیمی هیجان نقش مهمی در شروع و نگهداشت اختلال اضطراب فراگیر و اختلال افسردگی اساسی ایفا میکند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی درمان نظم جویی هیجانی در کنترل توجه، ذهن آگاهی و ارزیابی مجدد بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر همبود با افسردگی اساسی بود.
روش کار: با استفاده از طرحهای تجربی تک آزمودنی دارای خطوط پایه چندگانه و بر اساس تمایل به شرکت در مطالعه، مصاحبه تشخیصی ساختاریافته و ملاک های ورود، دو نفر از افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر همبود با افسردگی انتخاب شدند. هر دو آزمودنی بهصورت انفرادی در خلال شانزده جلسه تحت درمان نظم جویی هیجان قرار گرفتند. بیماران توسط مقیاس کنترل توجه، پرسشنامه مهارتهای ذهن آگاهی کنتاکی و پرسشنامه نظم جویی هیجان ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های تغییرات روند، شیب و تفسیر فراز و فرود نمودارها استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که درمان نظم جویی هیجان موجب افزایش قابل ملاحظه راهبردهای کنترل توجه، ذهن آگاهی و ارزیابی مجدد بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر همبود با افسردگی اساسی میشود.
نتیجه گیری: در مجموع یافته ها نشان میدهند که درمان نظم جویی هیجان از طریق هدف قرار دادن مولفه های کنترل توجه، ذهن آگاهی و ارزیابی مجدد میتواند درمان مناسب برای اختلال اضطراب فراگیر همبود با افسردگی اساسی باشد.
کلیدواژه ها:
Generalized Anxiety Disorder Comorbid with Major Depression ، Emotion Regulation Therapy ، Attention Control ، Mindfulness ، Reappraisal ، اختلال اضطراب فراگیر همبود با افسردگی اساسی ، درمان نظم جویی هیجان ، کنترل توجه ، ذهن آگاهی ، ارزیابی مجدد
نویسندگان
جعفر حسنی
Associate Professor, Department of Clinical Psychology, Kharazmi University of Tehran, Tehran, Iran
مهرنسا شهابی
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :