بررسی رابطه طرحوارههای ناسازگار اولیه با تعارض و دلزدگی زناشویی در پرستاران زن
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-12-3_004
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از شایعترین مشکلات در روابط زناشویی، بروز دل زدگی و تعارض زناشویی میباشد که به دلیل اثرات مخربی که بر زن و شوهر و اعضاء خانواده دارد، مورد توجه مشاوران و درمانگران حوزه خانواده قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش طرح واره های ناسازگار اولیه در تعارض و دل زدگی زناشویی پرستاران زن انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی پرستاران زن بود که در سال ۹۶_۹۷ در بیمارستان های شهرستان زاهدان اشتغال داشتند. تعداد ۱۰۰ پرستار به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های طرح واره های یانگ، دل زدگی زناشویی و تعارض زناشویی پاسخ دادند. دادهها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین طرحواره های محرومیت هیجانی (۰۱/۰=p)، بدرفتاری/ بی اعتمادی (۰۰۱/۰p<)، انزوای اجتماعی/ بیگانگی(۰۰۱/۰p<)، نقص/ شرم (۰۰۱/۰p<)، شکست (۰۰۱/۰p<)، وابستگی/ بی کفایتی (۰۰۱/۰p<)، آسیب پذیری در برابر صدمه و بیماری (۰۲/۰=p)، گرفتار (۰۰۸/۰=p)، اطاعت (۰۰۱/۰p<)، بازداری هیجانی (۰۰۳/۰=p) و خویشتن داری (۰۰۱/۰=p) با تعارض زناشویی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین رابطه بین طرح واره های محرومیت هیجانی (۰۱/۰=p)، بدرفتاری/ بی اعتمادی (۰۰۵/۰=p)، انزوای اجتماعی/ بیگانگی (۰۲/۰=p)، شکست (۰۳/۰=p)، وابستگی/ بی کفایتی (۰۳/۰=p)، آسیب پذیری در برابر صدمه و بیماری (۰۰۹/۰=p)، اطاعت (۰۲/۰=p)، ایثار (۰۰۷/۰=p)، بازداری هیجانی (۰۰۱/۰p<)، معیارهای سرسختانه (۰۲/۰=p)، استحقاق (۰۲/۰=p) و خویشتن داری (۰۲/۰=p) با دل زدگی زناشویی از نظر آماری مثبت و معنادار است (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: با توجه به یافتههای پژوهش، طرح واره های ناسازگار اولیه با تعارض و دل زدگی زناشویی رابطه داشته و به طور معناداری آن ها را پیش بینی می کند. بنابراین برای کاهش تعارض و دل زدگی زناشویی بر ضرورت بررسی طرح واره های ناسازگار اولیه و ارائه راهکارهای برای بهبود آن توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسماعیل اسدپور
Assistant Professor Department of Counseling, School of Psychology and Educational Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran
اصغر کریمی
Department of Counseling, School of Psychology and Educational Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran
مریم امینی
Department of Counseling, School of Psychology and Educational Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :