تحریم های یک جانبه ایالات متحده آمریکا پس ازبرجام و تاثیر آن بر حق سلامت بیماران از جمله کووید ۱۹ (مطالعه موردی: جمهوری اسلامی ایران)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 106
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-12-3_010
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: تحریمهای یک جانبه آمریکا پیامدهای منفی زیادی بر جمهوری اسلامی ایران در بخشهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وارد کرده است. اقتصاد تک محصولی ایران و همچنین تحریم تجاری، بانکی و مالی ایران، باعث افزایش قیمت دارو و کمبود آن ونیز موانع بانکی- مالی و حمل ونقل برای تهیه ووارد کردن داروهای مورد نیاز کشور برای بیماران وبویژه کسانی شده که دچار بیماریهای خاص میباشند. شدیدترین تحریمها بعد از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام اعمال شده که حق سلامت به عنوان یکی از اصول بنیادین حقوق بشر را با مشکل مواجه کرده است. هدف پژوهش بررسی اثر تحریمها بر حق سلامت بیماران از دوره پس از برجام است.
روش کار: روش تحقیق در این پژوهش توصیفی-تحلیلی است. همچنین با توجه به جدید بودن نسبی پژوهش برای دستیابی به داده های عینی تر، از روش استنباطی استفاده شده است.
یافته ها: یافته ها حاکی از آنست که تحریمهای اقتصادی در دوره پسابرجام به طور غیرمستقیم حق سلامت، حق حیات، حق دسترسی به دارو را با معضل جدی مواجه کرده است. با شیوع ویروس کوئید- ۱۹ مشکل دیگری بر مشکلات قبلی افزود وآن هم محدودکردن دامنه عمل وموفقیت جمهوری اسلامی ایران برای مقابله موثر و غلبه سریع برآن بود.
نتیجه گیری: آمریکا با اعمال تحریمهای اقتصادی یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران، حق سلامت بیماران را به لحاظ حق دسترسی به داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی (به بهانه کاربرد دوگانه در صنعت هسته ای و پزشکی) با مشکل مواجه کرده است.
کلیدواژه ها:
Sanction ، Economic Sanction ، Right Human ، The Right to Health ، تحریم ، تحریم اقتصادی ، حقوق بشر ، حق سلامت
نویسندگان
محمد زارعی هدک
Ph.D. Student in International law, Department of Law, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
ایرج رضایی نژاد
Assistant Professor, Department of Law, Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Iran
علی بابایی مهر
Assistant Professor, Department of Law, Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :