بررسی اثرات تجویز سیتی کولین و آتورواستاتین بر ظرفیت ترمیمی بخش دیستال عصب سیاتیک قطع شده در شرایط ترمیم عصب با تاخیر

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-15-3_001

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: کاهش عملکرد اندام پس از ترمیم تاخیری عصب، نیاز به مداخلات دارویی را برجسته می کند. به این منظور، بسیاری از داروها پس از آسیب عصبی تجویز شده است؛ اما نتایج عملکردی آن ها هنوز رضایت بخش نیست. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات تجویز سیتی کولین و آتورواستاتین، در طول دوره تاخیر در ترمیم عصب، بر ظرفیت بازسازی انتهای دیستال عصب سیاتیک قطع شده انجام شد. روش کار: عصب سیاتیک موش های صحرایی نر (۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم) قطع شد و حیوانات سیتی کولین (۵= mg/kg, n۲۰۰)، آتورواستاتین (۵= mg/kg, n۵)، سیتی کولین + آتورواستاتین و حلال داروها (گروه های کنترل ۱ و ۲، ۵=n) را به صورت داخل صفاقی به مدت ۱ ماه دریافت کردند. در گروه شم (۵=n)، عصب فقط آشکار شد. بعد از یک ماه، عصب قطع شده با یک آلوگرافت ترمیم شد. چهارده هفته بعد از ترمیم عصب، ارزیابی های ریخت سنجی و میکروسکوپ الکترونی بر روی عصب انجام شد. یافته ها: در پژوهش حاضر، بهبود شاخص های ساختاری (قطر فیبر، قطر آکسون و ضخامت میلین و...) و فراساختاری (درجه تخریب میلین) بخش دیستال عصب در گروه های سیتی کولین و آتورواستاتین در مقایسه با گروه های کنترل مشاهده شد (۰۱/۰>P)؛ همچنین، شاخص های ساختاری و فراساختاری عصب در گروه سیتی کولین + آتورواستاتین بهتر از هریک از گروه های سیتی کولین و آتورواستاتین بود. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تجویز سیتی کولین و آتورواستاتین منجر به حفظ ظرفیت بازسازی بخش عصب دیستال عصب در شرایط تاخیر در ترمیم عصب می شود.

نویسندگان

سمیرا بلندقامت

Ph.D. in Animal Science (Animal Physiology), Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Iran

مرتضی بهنام رسولی

Professor, Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Iran

ناصر مهدوی شهری

Professor, Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Iran

علی مقیمی

Professor, Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Romeo-Guitart D, Casas C. Network-centric medicine for peripheral nerve injury: ...
  • Chu LW, Chen JY, Yu KL, Cheng KI, Wu PC, ...
  • Nunamaker EA, Goldman JL, Adams CR, Fortman JD. Evaluation of ...
  • Chu LW, Chen JY, Wu PC, Wu BN. Atorvastatin prevents ...
  • نمایش کامل مراجع