تاثیر جنگل کاری با گونه های توسکا قشلاقی (.Alnus glutinosa (L.) Gaertn) و کاج تدا (.Pinus taeda L) روی فعالیت و زی توده میکروبی خاک (مطالعه موردی: منطقه گیسوم- غرب استان گیلان)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFPR-20-2_014
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
چکیده مقاله:
خواص زیستی خاک مناسب ترین شاخص برای تعیین کیفیت خاک میباشد، زیرا با چرخه های غذایی، تنفس خاک، زی توده میکروبی و فعالیت آنزیم های خاک ارتباط دارند. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر دو توده همسال و مجاور هم، کاج تدا (Pinus taeda L.) و توده طبیعی توسکای قشلاقی (Alnus glutinosa (L.) Gaertn.) بر فعالیت آنزیمهای دهیدروژناز و اورهآز و زی توده میکروبی و برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در غرب استان گیلان انجام شد. در این دو توده از دو عمق ۱۰-۰ و ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری نمونه خاک برداشت شد. فعالیت آنزیم های دهیدروژناز و اوره آز و زی توده میکروبی با استفاده از واکنش با سوبسترا و توسط اسپکتروفتومتر سنجش گردید. بافت خاک، جرم مخصوص ظاهری و حقیقی، درصد رطوبت، pH، کربن آلی، ازت کل، فسفر قابل جذب و پتاسیم محلول نیز در این دو توده بررسی شد. نتایج نشان داد که آنزیم دهیدروژناز و اوره آز، زی توده میکروبی، کربن، ازت و پتاسیم در بین دو توده اختلاف معنی داری داشت که مقدار آنزیمهای اوره آز و دهیدروژناز و همچنین میزان زی توده میکروبی، کربن آلی و ازت در توده طبیعی توسکا بیشتر از توده دست کاشت کاج تدا بود. غلظت همه آنزیمهای اندازه گیری شده با زی توده میکروبی، کربن آلی، ازت، pH، پتاسیم، بافت و تخلخل خاک همبستگی معنی دار را نشان دادند. براساس نتایج این تحقیق میتوان عنوان نمود که توده توسکای قشلاقی نسبت به کاج تدا شرایط مناسب تری را برای تولید مواد آلی، زی توده میکروبی و فعالیت میکروارگانیسمهای خاک فراهم آورد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی صالحی
Assistant Prof., Faculty of Natural Resources, University of Guilan
محمد متینی زاده
Assistant Prof., Research Institute of Forests and Rangelands
جلوه تمجیدی
Postgraduate Student, Faculty of Natural Resources, University of Guilan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :