دشواری هایی نظری در طراحی دوره اقتصاد اسلامی؛ مطالعه موردی دوره کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و اقتصاد

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33

فایل این مقاله در 38 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MIEA-6-18_006

تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402

چکیده مقاله:

نظر به وجود برخی دغدغهها و در راستای ایجاد پیوند میان دو نهاد حوزه و دانشگاه، دوره کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و اقتصاد در دانشگاه امام صادق علیهالسلام راهاندازی شد. گذشت بیش از ۳۰ سال از اجرای چنین تجربهای، بستری مناسب برای ارزیابی برنامه این دوره را فراهم آورده است. این ارزیابی میتواند برای اجرای آتی این دوره و نیز تدوین و اجرای دروس و گرایشهای تلفیقی مرتبط با اقتصاد اسلامی الهامبخش باشد. ازاین رو هدف مطالعه حاضر تبیین تجارب اساتید و دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و اقتصاد از اجرای دوره و ارائه تحلیلهایی پیرامون برخی چالشهای اجرای دوره در جهت دستیابی به چارچوب طراحی دورههایی مربوط به آموزش اقتصاد اسلامی است. مطالعه حاضر شامل دو بخش اصلی است. بخش نخست به مطالعه کیفی ارزیابی ۱۷ نفر از دانش آموختگان دوره که به روش نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند، میپردازد و بخش دوم مقاله به تحلیل نتایج و ارائه برخی راهکارها از جانب نویسندگان مقاله به برخی چالشهای پیشروی اجرای دوره به منظور بازبینی اختصاص یافته است. این بخش مبتنی بر روش نظری و تحلیلی و ناظر به نتایج حاصل از ارزیابی مصاحبهشوندگان تدوین یافته است نتایج مطالعه حاضر نشاندهنده چالشهایی است که طراحان و برنامهریزان دوره اقتصاد اسلامی باید به آن ها پاسخ گویند. برای مثال «اختیار یک نظر از سوی طراحان دوره درباره ماهیت اقتصاد اسلامی»، «انتخاب هدف اصیل دوره»، «انتخاب رهیافتی برای ارائه دروس»،«کیفیت و کمیت ارائه دروس (اعم از دروس هتردوکس، ارتودکس، میانرشتهای، مهارتی، درجه دوم و اسلامی)» و «جایگاه و کیفیت ارائه زبان عربی» از مهم ترین این چالشهاست.

کلیدواژه ها:

Economics education curriculum ، Islamic economics educational curriculum ، Curriculum review ، Critical thinking. Economics education curriculum ، Islamic economics educational curriculum ، Curriculum review ، Critical thinking. ، برنامه آموزشی اقتصاد ، برنامه آموزشی اقتصاد اسلامی ، بازبینی برنامه درسی ، تفکر انتقادی

نویسندگان

مهدی موحدی بکنظر

دکتری علوم اقتصادی، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق

محمدجواد رضائی

دکتری علوم اقتصادی،پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق

محمدجواد شریف زاده

- استادیار دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خانی، محمدحسن (۱۳۸۹)، «نوآوری در مطالعات میان رشته ای در ...
  • درخشان، مسعود (۱۳۹۱)، «بومی سازی اقتصادی و اقتصاد اسلامی: ملاحظاتی ...
  • رحمانی، تیمور (۲۳ خرداد ۱۳۹۴) «فرار از دشواری های تکنیکی»، ...
  • رولاند، اس. (۱۳۸۷)، «میان رشتگی» در مبانی نظری و روش ...
  • لاتوکا، لیسا و لوییسوویگت و کیمبرلیفات (۱۳۸۷)، «آیا میان رشتگی ...
  • میرمعزی، سید حسین(۱۳۸۶)، «روش فلسفه علم اقتصاد اسلامی»، اقتصاد اسلامی، ...
  • نمایش کامل مراجع