تبیین مفهوم و ابعاد مراقبت مستمر مامایی در دوران بارداری، زایمان و بعد از زایمان
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-25-1_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به اهمیت مراقبتهای مادری مطالعه ای با هدف تبیین مفهوم و ابعاد مراقبت مستمر در دوران بارداری، زایمان و بعد از زایمان انجام شد.
روش کار: یک مطالعه آنالیز محتوی کیفی با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته انجام شد. روش تحلیل محتوای مرسوم جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد که بطور همزمان با جمع آوری اطلاعات انجام می شد. برای تایید صحت و استحکام داده های کیفی از روشهای متنوعی مانند درگیری مداوم با داده های پژوهش و بررسی توسط همکاران خارج از مطالعه استفاده گردید. مکان مطالعه بخشی از فیلدهای مراکز بهداشتی درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان – ایران بود. مشارکت کنندگان این مطالعه ۱۸ ماما و ۵ پزشک در مشاغل و سمتهای مختلف اجرایی آموزشی و عملکردی مرتبط با مامایی بودند.
یافته ها: پاسخهای مشارکت کنندگان این تحقیق در نهایت پنج مفهوم را برای مراقبت مستمر مامایی مشخص کرد شامل "تداوم"،"فرایند مراقبت"، " آموزش و اطلاع رسانی"، "مدیریت"و " حرفه ای گری " بود. تداوم سه طبقه دسترسی مستمر فیزیکی، پیوستگی مراقبت در دوره های مختلف زمانی و استمرار در ارتباط روحی روانی و عاطفیداشت. طبقات فرایند مراقبت شامل فلسفه مراقبت، مراقبت در منزل و پاسخگویی بود. ارتقای مستمر و آموزش گروههای هدف، اخلاق، حقوق، پشتیبانی، اجرا، ثبت و پیگیری سایر طبقات بودند.
نتیجه گیری: مراقبت مستمر در دوران بارداری، زایمان و بعد از زایمان از نظر مشارکت کنندگان مفهومی چند بعدی و البته حائر اهمیت است. لذا پبشنهاد می شود جهت حفظ پیوسنگی مراقبت مادران و برآورده شدن نیازهای آنان در طراحی و اجرای بسته های مراقبت مستمر مامایی به ابعاد مختلف آن توجه گردد.
کلیدواژه ها:
Continuous care ، Midwifery ، Continuity and Qualitative study ، مراقبت مستمر ، مراقبت ماما محور ، تداوم ، مطالعه کیفی
نویسندگان
اعظم باقری
دانشگاه علوم پزشکی کاشان
معصومه سیمبر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
منصوره صمیمی
دانشگاه علوم پزشکی کاشان
فاطمه ناهیدی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
حمید علوی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :