فرصت سازی از شرایط تحریم (با رویکرد حمایت از تولید ملی با تأکید بر نقش بهره وری عوامل تولید، فناوری اطلاعات وارتباطات و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهت توسعه ی صادرات غیرنفتی ایران)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,858
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DOMESTICDEV04_003
تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1391
چکیده مقاله:
امروزه درجه توسعه یافتگی یک کشور رابطه مستقیمی با حجم روابط تجاری بین المللی آن کشور دارد. بابکارگیری استراتژی توسعه صادرات، کشورها می توانند به رشد تولید ملی و در نتیجه افزایش اشتغال دستیابند. تأکید بر تولید ملی با توجه به ضرورت توسعه صادرات غیر نفتی در اقتصاد ایران در راستای اهداف مذکور و همچنین جهت حل مسائل ناشی از وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی، بویژه در برهه ی کنونی حائزاهمیت می باشد. توسعه سرمایه گذاری و رونق صادرات غیرنفتی عامل مؤثری در تحقق اهداف تولید ملی بویژه در امر افزایش اشتغال، سرمایه گذاری و رونق تولید اولیه است. در همین رهگذر نقش علم و دانش در اقتصاد بهدلیل ایجاد تخصص و بهبود بهره وری عوامل تولید از گذشته مورد توجه قرار گرفته و جایگاه فناوری و دانش به عنوان عوامل درون زا در رشد اقتصادی مورد تأکید قرار گرفته است. دانش اکنون به عنوان نیروی محرکه تولیدوتوسعه ی اقتصادی برشمرده می شود و این مسأله منجر به تمرکزی تازه بر نقش اطلاعات، فناوری و یادگیریدر عملکرد اقتصادی شده است. لذا در این مطالعه نیز با استفاده از داده های سری زمانی و مدل خود توضیح برداریVAR) به بررسی اثرات بهره وری عوامل تولید، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد صادرات غیر نفتی کشور در طی سالهای 1387-1350 پرداخته شده است. نتایج حاصل از بررسی تأثیر پذیری صادرات غیر نفتی از عوامل مذکور را مورد تائید قرار داده و توجه به این عوامل در رابطه با سیاستهای تجاری را روشن می سازد.
کلیدواژه ها:
صادرات غیر نفتی ، سرمایه گذاری مستقیم خارجی ، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، بهره وری کل عوامل تولید مدل خود توضیح برداری VAR)
نویسندگان
محمدرضا ناهیدی
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه اقتصاد،
مهناز حسین پور
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :