ارتباط بین سلامت عمومی و کیفیت زندگی والدین با کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-25-5_006
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: ابتلای کودک به سرطان، خانواده را باچالش روبرو می کند و سبب می شود که والدین، انرژی زیادی صرف مراقبت از کودک کنند. در بسیاری موارد به نظر می رسد فشارهای ناشی از مراقبت کودک بیمار به حدی افزایش می یابد که سلامت عمومی و کیفیت زندگی والدین را دستخوش تغییرات مخربی می کند که در انتها برکیفیت زندگی کودکان تاثیر می گذارد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین سلامت عمومی و کیفیت زندگی والدین با کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان در مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان، ۱۳۹۵ بود.
روش بررسی: در مطالعه همبستگی حاضر، ۱۰۸ پدر و مادرکودکان ۱۸۸ ساله مبتلا به سرطان مراجعه کننده به درمانگاه و بخش هماتولوژی بیمارستان بعثت همدان با روش نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارگردآوری دادهها پرسش نامههای سلامت عمومی، کیفیت زندگی والدین و کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان بود. دادهها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون های t مستقل و رگرسیون لوجستیک آنالیز شد.
یافته ها: بالاترین میانگین نمرات کیفیت زندگی پدران در ابعاد کارکرد جسمی ( ۲۰/۷۷± ۷۴/۶۷)، اختلال نقش بخاطر سلامت جسمی (۲۸/۲۵±۶۱/۲۰) و خستگی (۱۶/۳۰±۴۸/۵۰) و مادران در ابعاد درد (۲۳±۵۰/۹۷) و اختلال نقش بخاطر سلامت هیجانی (۳۱/۹۴±۶۱/۴۲) بود. فقط بین بعد علائم اضطرابی و اختلال خواب ازسلامت عمومی مادران وکیفیت زندگی کودکان ارتباط معنادار وجود داشت (P=۰/۰۴۵) بین کیفیت زندگی مادران در ابعاد خستگی (P=۰/۰۱۱) و بهزیستی هیجانی (P=۰/۰۳۸) و پدران در بعد درد با کیفیت زندگی کودکان ارتباط معنادار آماری وجود داشت (P=۰/۰۱۵).
نتیجه گیری: والدین کودکان مبتلا به سرطان در برخی ابعاد کیفیت زندگی و سلامت عمومی مثل خستگی، درد و علائم اضطرابی دچار مشکل هستند که این مشکلات باعث کاهش کیفیت زندگی کودک شد. بنابراین مداخله ها و مشاوره های برنامه ریزی شده برای بهبود کیفیت زندگی این کودکان و والدین آنها ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه چراغی
Research Center for Chronic Disease (Home Care), Hamadan University of Medial Sciences, Hamadan, Iran
اکرم فیضی برناجی
MSc Student of Pediatric Nursing, Student Research Committee, School of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
لیلی تاپاک
Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
امیر صادقی
Nursing Department, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :