بررسی تاثیر پیگیری تلفنی پس از ترخیص بر شان ذاتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 161
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-29-2_002
تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بعد از ترخیص، در معرض مشکلات مدیریت بیماری در محیط خانواده و جامعه قرار دارند و به کارگیری مداخلات پیگیرانه بعد از ترخیص، می تواند نقش حمایتی بسزایی در ارتقای حس ارزشمندی آنان ایفا کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر پیگیری تلفنی پس از ترخیص بر شان ذاتی بیماران نارسایی قلبی انجام شد.
روش کار: در کارآزمایی بالینی تصادفی شده حاضر، تعداد هفتاد بیمار نارسایی قلبی مراجعه کننده به بخش های مراقبت های ویژه قلبی و بخش قلب بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود انتخاب شدند و بلوک تصادفی چهارتایی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شد. افراد گروه مداخله پس از ترخیص به مدت یک ماه و هر هفته یک بار درباره مصرف داروها، علائم بیماری، فعالیت های روزانه و نوع تغذیه تلفنی پیگیری شدند. در گروه کنترل، مداخله خاصی انجام نشد و اقدامات روزمره زمان ترخیص برای آنان انجام شد. داده های مربوط به شان ذاتی بیماران قبل و بعد از اتمام یک ماه از مداخله با پرسشنامه شان ذاتی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: در این مطالعه، هفتاد بیمار نارسایی قلبی در دو گروه مداخله و کنترل با میانگین و انحراف معیار سنی ۱۰/۶۸±۶۵ و ۱۳/۳۱±۶۷ سال باهم مقایسه شدند (۰/۴۶=P). آزمون آماری t مستقل ازنظر تفاضل میانگین نمره قبل و بعد شان ذاتی در دو گروه آزمون و کنترل (به ترتیب ۰/۳±۰/۸ و۰/۲±۰/۰۷) تفاوت معنی داری نشان داد (۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد پیگیری تلفنی پس از ترخیص باعث ارتقای شان ذاتی بیماران می شود؛ بنابراین، پیگیری نظام مند و برنامه ریزی شده پس از ترخیص بیماران نارسایی قلبی برای ارتقای شان ذاتی آنان در سطح جامعه پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طاهره نیکخواه
MSc. in Nursing, Bahar Hospital, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
حسین باقری
Assistant professor of Nursing, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
محبوبه خواجه
Assistant professor of Nursing, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
احمد خسروی
Assistant Professor of Epidemiology, Center for Health Related Social and Behavioral Sciences Research, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :