تاثیر مشاوره گروهی بر دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان جوان با اختلال عملکرد جنسی: کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-31-3_005
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: اطلاعات ناکافی و باورهای نادرست جنسی، از عوامل روان شناختی شایع در اختلالات جنسی است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مشاوره بر دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی بود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی در سال ۱۴۰۰ بر روی ۸۰ زن ۱۸ تا ۳۰ سال مبتلا به اختلال عملکرد جنسی انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه جمعیت شناسی، پرسشنامه دانش و نگرش جنسی و شاخص عملکرد جنسی زنان بود. مداخله در چهار جلسه مشاوره ۹۰-۴۵ دقیقه ای در هفته بر اساس مدل REDI (ایجاد ارتباط، کاوش، تصمیم گیری و اجرای تصمیم) انجام شد. داده ها قبل و چهار هفته بعد از مداخله جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار Stata-۱۳ تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از ۰.۰۵ بود.
یافته ها: پس از مداخله میانگین نمرات دانش جنسی، نگرش جنسی، دانش و نگرش جنسی و نمره کل عملکرد جنسی در گروه مداخله به ترتیب (۱۳.۷۴±۴۷.۱)، (۱۶.۳۴±۵۱.۲)، (۳۰.۷۳±۹۸.۳) و (۲۹.۴۶±۲۶.۲) بود و افزایش معنی دار آماری نسبت به قبل از مداخله و همچنین نسبت به گروه کنترل نشان داد (۰.۰۰۱>p)، مقایسه میانگین نمرات حیطه های تمایل جنسی، ارگاسم و درد بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری را نشان داد (۰.۰۵>p).
نتیجه گیری: مشاوره مبتنی بر مدل REDI در بهبود دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان جوان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی موثر است. با توجه به سادگی و موثر بودن این روش استفاده از آن در انجام مشاورههای جنسی توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
Attitude ، Counseling ، Knowledge ، Sexual Dysfunction ، Sexual Function ، مشاوره ، عملکرد جنسی ، اختلال عملکرد جنسی ، آگاهی ، نگرش
نویسندگان
زهرا کرمی
۱ Faculty of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
فرزانه سلطانی
Mother and Child Care Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
محمد احمدپناه
Research Center for Behavioral Disorders and Substance Abuse, Department of Community Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
فریده کاظمی
Mother and Child Care Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
سودابه آقابابایی
Mother and Child Care Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :