تاثیر یادگیری مهارت شناختی-رفتاری مبتنی برحل مسئله اجتماعی بر اضطراب و افسردگی درمردان مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی تازه های روانشناختی کاربردی
- کد COI اختصاصی: NCFRFA01_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 323
نویسندگان
گروه روانشناسی،دانشجوی دکترای تخصصی ،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران
ادانشیار روانشناسی،گروه روانشناسی،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران
استادیارقلب و عروق،مرکز تحقیقات قلب و عروق امام علی(ع)،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،کرمانشاه،ایران
چکیده
زمینه و اهداف: بیماری قلبی مهم ترین عت مرگ در جهان بوده و اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب نقش مهمی در پیش آگهی این بیماران داشته و مهارت یادگیری مهارت شناختی-رفتاری مبتنی بر حل مسئله می تواند راهکار مناسبی جهت بهبود این اختلالات و بهبود پیش آگهی بیماران قلبی باشد، لذا این مطالعه جهت بررسی تاثیر آموزش مهارت شناختی-رفتاری بر اضطراب وافسردگی بیماران قلبی انجام گرفت . روش کار :این مطالعه نیمه تجربی در سه مرحله قبل - بعد و پی گیری دو ماه با یک گروه کنترل انجام شد. ۲۰ مرد بیمار نارسایی قلبی به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۰نفر)و کنترل (۱۰نفر)قرار گرفته و قبل ،بلافاصله بعد و دو ماه بعد از هشت جلسه یک ساعته آموزش مهارت شناختی-رفتاری، پرشسنامه های اضطراب وافسردگی جهت هر دو گروه تکمیل و با استفاده از نرم افزار Spss نسخه ۲۱ و آزمون تحلیل کوواریانس مقایسه گروه ها انجام و نتایج ارائه گردید . نتایج : بر اساس نتایج به دست آمده در گروه آزمایش تفاوت معنی دار در نمره افسردگی بیماران در مرحله بعد از آزمایش) (p=۰.۰۰۳ و پی گیری ((p=۰.۰۲۱ نسبت به قبل از آزمایش و تفاوت معنی دار در نمره اضطراب پس از آزمایش (p=۰.۰۲) و پیگیری (P=۰.۰۲۳)مشاهده شد اما در گروه کنترل در هیچیک از مراحل تفاوت معنی دار دیده نشدp> ۰.۰۵)).نتیجه گیری : آموزش مهارت شناختی-رفتاری مبتنی برحل مسئله اجتماعی بر بهبود اضطراب و افسردگی بیماران نارسایی قلبی موثر است . پس انجام آن در این افراد توصیه می گردد .کلیدواژه ها
مهارت شناختی –رفتاری-اضطراب-افسردگی-نارسایی احتقانی قلبمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین روابط انسانی استاد با خودکارامدی و بهزیستی تحصیلی دانشجویان دانشگاه کار الوند در یک سال اخیر
- بررسی اهمیت بکارگیری تکنولوژی در آموزش دوره ابتدایی
- روانشناسی شخصیت و به کارگیری نتایج آزمون های شخصیت شناسی در حوزه ی تعلیم و تربیت
- ارزیابی تاثیر الگوریتم های هوشمند بر بهبود خدمات مشاوره ای در مدارس
- پیشگیری از گرایش به خشونت باتوجه به نقش دین و دین داری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.