بررسی تداخل جمعیت طبیعی علف های هرز و تراکم بوته گیاه زراعی بر روند رشد و صفاتفیزیولوژیکی سویا (Glycine max L.) در تاریخ های مختلف کشت
محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 86
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED04_256
تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر تداخل جمعیت طبیعی علف های هرز و تراکم بوته گیاه زراعی بر صفات فیزیولوژیکی سویا در تاریخ های مختلف کشت ، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۸۸ در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تاریخ کاشت در دو سطح (۶ و ۱۹ خرداد) و تراکم بوته در سه سطح (۲۵، ۳۳ و ۵۰ بوته در مترمربع )بصورت فاکتوریل به عنوان عامل اصلی و علف های هرز در دو سطح (کنترل و عدم کنترل علف های هرز) به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد با کاشت زودهنگام و افزایش تراکم کاشت ، تاج پوشش گیاهی زودتر بسته شد، که در نتیجه شاخص سطح برگ و ماده خشک تجمعی افزایش یافت . همچنین حداکثر سرعت رشد محصول به میزان ۵۲/۷ گرم بر متر مربع در روز از تاریخ کاشت ۶ خرداد و تراکم ۵۰ بوته در متر مربع بدست آمد. نتایج آزمایش حاکی از کاهش شاخص های رشد و عملکرد دانه در حضور علف های هرز بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا ابراهیمی
دانش آموخته ارشد زراعت دانشگاه زنجان
مجید پوریوسف
استادیار دانشگاه زنجان
مهدی راستگو
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
ملیحه قنبری مطلق
دانش آموخته ارشد زراعت دانشگاه زنجان