تاثیر شرایط محیطی (تنش خشکی ) گیاه مادری در زمان گلدهی گاوپنبه ( ( Abutilon theophrasti وکاهویوحشی (Lactuca scariola) بر روی جوانه زنی بذور
محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED04_008
تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402
چکیده مقاله:
محیط گیاه مادری می تواند نقش معنی داری را در ایجاد ویژگی های بذر ایفا کند. این آزمایشات برای بررسی اثر آب قابل دسترس بر روی جوانه زنی بذور در زمان رشد زایشی دو علف هرز یکساله گاوپنبه و کاهوی وحشی انجام شد. میزان جوانه زنی بذور گاوپنبه ی حاصل از گیاهان مادری که در معرض ۵۰ و۲۵% قرار گرفته بودند پس از متاثر شدن از پلی اتیلن گلایکول (peg) به ترتیب ۳۵ و۶۶% کاهش یافته است .برای گیاه کاهوی وحشی هنگامی که بذور از گیاه مادری تیمار شده با ۵۰ و۲۵% آب قابل دسترس، در معرض peg قرار گرفتند، جوانه زنی آنها به ترتیب ۳۱ و ۴۰% بیشتر از گیاهان شاهد بود. پس می توان نتیجه گرفت شرایط افراطی تاثیرات متفاوتی را بر روی جوانه زنی علف های هرز می گذارد. این نتایج ممکن است برای مدیریت علف های هرز در مزرعه کاربرد عملی داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسنی الفت میری
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورز دانشگاه شیراز
زهرا حسینی سیسی
استادیار بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز.