تحلیلی بر تناسب عدالت در شهر و سرمایه اجتماعی (مورد مطالعه: منطقه ۶ شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING10_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عرب پور

کارمند شهرداری منطقه یازده شهر مشهد، مشهد، ایران

مجید زاهدی

کارمند شهرداری منطقه یازده شهر مشهد، مشهد، ایران

سیدمحمود حسینی دشتبیاض

کارمند شهرداری منطقه یازده شهر مشهد، مشهد، ایران

چکیده

با عدم توزیع عادلانه امکانات، تسهیلات و خدمات عمومی در میان مناطق و محلات مختلف شهرها براساس نیازهای اساسی، کیفیت و پایداری زندگی در آنها به خطر افتاده است؛ بنابراین برنامه ریزی و توزیع امکانات و خدمات باید مبتنی بر اصل عدالت اجتماعی باشد. در کنار مباحث انسانی و عدالتی در شهرها، سرمایه اجتماعی نقشی بسیار مهم تری از سرمایه فیزیکی و انسانی در جوامع ایفا می کند و شبکه های روابط جمعی و گروهی، انسجام بخش میان انسان ها و سازمان ها می باشد. هدف از انجام این پژوهش، تحلیلی بر تناسب عدالت شهری و سرمایه اجتماعی در منطقه ۶ شهر مشهد بود. تحقیق حاضر از نظر روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری پژوهش را شهروندان منطقه ۶ مشهد تشکیل دادند که به نوعی از خدمات شهری استفاده می کردند. حجم نمونه از ۳۸۴ نفر بر مبنای فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی تعیین گردید و در نهایت با ۳۴۰ نفر پرسشنامه تکمیل گردید. ابزار اصلی گردآوری داده ها در این تحقیق دو پرسشنامه جداگانه برای سنجش عدالت شهری و سرمایه اجتماعی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد. نتایج آزمون پیرسون نشان داد که بین عدالت شهری و سرمایه اجتماعی تناسب و ارتباط برقرار است و با افزایش یکی از آن ها دیگری نیز افزایش می یابد و عکس آن نیز صدق می کند. همچنین نتایج نشان داد که در بین مولفه های عدالت شهری، برابری و مساوات بیشترین ارتباط را با سرمایه اجتماعی دارد.

کلیدواژه ها

عدالت شهری،سرمایه اجتماعی،شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.