بازآفرینی بافت های فرسوده شهری در راستای ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان (مطالعه موردی: محله امام زادهیحیی(ع) ساری)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING10_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه لطفی

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

تینا اسمعیلی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه مازندران،بابلسر، ایران

چکیده

اکثربافت های فرسوده شهری جهان دارای پیامدهای نامناسب اقتصادی-اجتماعی و زیست محیطی هستند که برای جلوگیری ازفرسودگی بیشتر آنها، اجرای پروژه های بازآفرینی می تواند این مناطق را به قطب های مدرن تبدیل کند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی بازآفرینی محله امام زاده یحیی (ع) ساری در جهت ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان محله تدوین شده است. در این پژوهش جهت شناخت عوامل موثر بر بازآفرینی منطقه مورد مطالعه و ارائه استراتژی و راهبردهای علمی و عملی در راستای ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان از تکنیک سوآت و به منظور محاسبه ضریب ارجحیت های معیارهای اصلی بر اساس بررسی روابط درونی معیارها و زیرمعیارها بر اساس تکنیک فرایند تحلیل شبکه ANP در محیط نرم افزارSuper Decision و اولویت بندی استراتژی های تعیین شده از نرم افزارExpert Choice استفاده شده است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی می باشد. مطالعه حاضر اولین مطالعه عمیق در محدوده مورد مطالعه می باشد، که با محاسبه ضریب ارجحیت های معیارها به اولویت-بندی راهبردهای سوآت در بازآفرینی بافت فرسوده پرداخته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که استراتژی نوع تدافعی (با کسب امتیاز ۳۶۶/۰) دارای برتری نسبی در مقایسه با سایر استراتژی های چهارگانه می باشد. لذا استراتژی-های بازآفرینی منطقه مورد مطالعه باید به گونه ای تدوین شود که نسبت به رفع نقاط ضعف؛ برطرف ساختن تهدیدهای فراروی منطقه اهتمام ورزیده و با رویکرد برنامه ریزی جامع و راهبردی؛ اقدامات و راهکارهای شایسته ای را در راستای بهینه سازی وضع موجود در این منطقه به عمل آورد.

کلیدواژه ها

بازآفرینی،کیفیت زندگی،بافت فرسوده شهری،محله امامزاده یحیی،شهر ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.