آموزش فلسفه به کودکان؛ ضرورت تحقق یادگیری مداوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بهور

کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه سیستان و بلوچستان اداره آموزش و پرورش ناحیه یک زاهدان، دبستان ۳۱ آبان.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزش فلسفه برای کودکان و نوجوانان در تحقق یادگیری مداوم انجام شد. پژوهش از نوع کیفی وبا روش توصیفی _ تحلیلی انجام شده است . بر اساس مطالعات انجام شده نیاز به یادگیری مداوم برای مواجه با سیر تحول روزافزون دانش وتکنولوژی یک واقعیت است که می تواند ما را به سمت آیندهای بهتر سوق دهد در واقع یادگیری مداوم دارای کلیتی است که همه سطوحومراحل سنی را در بر می گیرد و به دنبال آن است تا محیط های یادگیری خارج از مدرسه را به محیط های یادگیری درون مدرسه ارتباط دهد. یافته های پژوهش : در گام نخست برنامه فلسفه برای کودکان توصیف و تبیین شد در گام بعدی یادگیری مداوم، شایستگی های کلیدی آن مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و در گام آخر نیز به محورهای عمده برنامه فلسفه ورزی و تاثیر آن بر تحقق یادگیری مداوم پرداخته شد، که پنج محور عمده در برنامه فلسفه برای کودکان از جمله : آزادی اندیشه ، هماهنگی ، تعمق و پرسشگری ، عقلانیت و تفکر انتقادی به عنوان شایستگی های مورد نیاز جهت تحقق یادگیری مداوم شناسایی شدند. نتایج پژوهش نشان داد که برنامه فلسفه ورزی و یادگیری مداوم در دنیای امروز به عنوان دو مفهوم که پیوسته با هم ارتباط دارند برای افراد جوان و بالغ ضروری شده است . بنابراین برنامه ریزان آموزشی می توانند در بازنگری برنامه درسی از یافته های این پژوهش بهرهمند شده با کمک این برنامه ، کودکان را به شایستگی های مورد نیاز تجهیز نمایند و از این طریق به تربیت یادگیرندگان مادام العمر بپردازند.

کلیدواژه ها

برنامه فلسفه برای کودکان، یادگیری مداوم، آموزش و پرورش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.