نخبگان و اثر بخشی مدیریت دانش در رشد ، تحول و ارتقا صنعت برق

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس توسعه منابع انسانی
  • کد COI اختصاصی: CHRD07_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 958
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردلان ارجنگ

شرکت توزیع نیروی برق تبریز

سعید عباچی زاده

شرکت توزیع نیروی برق تبریز

چکیده

ما در عصر دگرگونیهای محیطی، خواه اجتماعی ،سیاسی و خواه اقتصادی زندگی می کنیم چرا که از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گرفته تا تحولات درون سازمانی، این نیاز را به رهبران سازمانها هر لحظه یادآوری می نماید که افزایش بهره وری و ارتقا سیستم های سنتی شرط تعالی سازمان می باشد. بلاشک هرگونه تغییر نیازمند کارکنان ومدیرانی است که انطباق پذیر باشند. از طرف دیگر بررسی ها نشان داده است که گوی رقابت آینده را مدیرانی خواهند برد که بتوانند به طور اثربخش و نتیجه بخش با منابع انسانی خودارتباط برقرار کنند و جزء باهوش ترین افراد باشند. همچنین دانشمندان دریافته اند که یک مدیر و رهبر علاوه بر داشتن بهره هوشی (IQ) بالا باید دارای مشخصات دیگری همچون ریسک پذیری، مهارت های اجتماعی، همدلی با دیگران، هدایت احساسات در جهت اهداف خاص برای تمرکز توجه و ایجاد انگیزه و توانایی تنظیم روابط با دیگران باشد. از آنجائیکه دانش قدرت است، سرمایه های دانش هر سازمانی موفقیت اجرایی آن را تعیین می کنند،از سوی دیگر نخبگان علمی یک جامعه بعلت استعداد های بالقوه و بالفعل که در وجود آنها تجلی یافته است این وظیفه خطیر را برعهده دارند تا با اعمال مدیریت دانش باعث افزایش بهره وری سیستم شوند. هنر مدیریت نخبگان، مدیریت دانش است. مدیریت دانش به این معناست که ما به تنهایی افراد را مدیریت نمی کنیم. بلکه بیشتر دانش است که آنها را اداره می کند. با تصویب قانون جذب و نگهداری نخبگان توسط هیئت دولت و ابلاغ نظامنامه آن در شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو بکارگیری نخبگان تسهیل گردیده است و قدم های اولیه در این راستا برداشته شده است ولی اجرای این قانون نیز دارای نواقصاتی است که باید مرتفع گردد تا هم از انگیزه های نخبگان برای مهاجرت کاسته شده و هم با استفاده مطلوب از توانائیهای آنان زمینه رشد و توسعه داخلی و افزایش بهره وری سازمانها فراهم گردد.

کلیدواژه ها

نخبگان، رهبران تحول، مدیریت تغییر، مدیریت نخبگان، خصوصی سازی ، مدیریت دانش و افزایش بهره وری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.