کارایی فرایند تلفیقی الکتروکواگولاسیون با الکترودهای آهن و ستون فیلتری حاوی پامیس در حذف کروم و سیانید از فاضلاب شهرک صنعتی صفادشت
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 142
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSDE-4-3_003
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه حفظ محیط زیست به امری ضروری برای جامعه تلقی می شود. تصفیه فاضلاب های صنعتی به دلیل مشخصات فیزیکوشیمیایی منحصر بفردی که دارند، نیازمند فرایندهای مختلف از جمله موثر هستند. کیفیت و کمیت فاضلاب صنعتی به دلیل وجود صنایع مختلف، پیچیده تر از فاضلاب انسانی است و به دلیل داشتن بار آلودگی بالا باید قبل از تخلیه به محیط زیست تصفیه گردد. فلزات سنگین یکی از دلایل ایجاد آلودگی در فاضلاب صنعتی، هستند. فرایند انعقاد الکتریکی و فیلتراسیون به عنوان یک فرایند تلفیقی و دوستدار محیط زیست، دارای قابلیت بالایی در تصفیه فاضلاب هایی با آلودگی بالا است. روش بررسی: در این مطالعه از فرایند انعقاد الکتریکی در مقیاس آزمایشگاهی به منظور حذف فلز کروم (شش ظرفیتی) و سیانید استفاده شد. در این فرایند، تاثیر متغیرهای pH اولیه فاضلاب (۹-۵)، زمان واکنش) ۶۰۰- دقیقه(، جریان الکتریکی اعمال شده (۳-۱آمپر( و ارتفاع بستر فیلتراسیون) ۳۰-۱۰سانتی متر) مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده بهترین شرایط فرایند انعقاد الکتریکی شامل pH برابر۷ ، زمان انجام انعقاد الکتریکی برابر ۶۰ دقیقه، جریان الکتریکی اعمال شده بر سطح الکترودها برابر ۳ آمپر و ارتفاع پامیس به عنوان ماده فیلتر کننده در داخل ستون برابر ۳۰ سانتی متر است. در این شرایط کارآیی حذف کروم و سیانید به ترتیب ۹۲ و ۸۸ درصد به دست آمد. بدین صورت که در شرایط بهینه تعیین شده، میزان غلظت کروم و سیانید از ۱۳ و ۹/۰۸ میلی گرم به ترتیب به ۱/۵۶ و ۰/۷۲کاهش پیدا کرده است . بحث و نتیجه گیری: بر اساس استانداردهای ارایه شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران، پساب تصفیه شده توانایی تخلیه به محیط زیست را دارا است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید محسن بلادی
کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب.
رویا مافی غلامی
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب. (مسوول مکاتبات)
مهراد مهردادیان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :