ارزش گذاری اقتصادی - تفرجگاهی پارک جنگلی کوهستان کرمانشاه با استفاده از روش هزینه سفر منطقه ای (Z.T.C.M)
محل انتشار: مجله انسان و محیط زیست، دوره: 20، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 165
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SRBAU-20-1_017
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه، ارزیابی منظم منافع تفرجی و غیربازاری منابع محیط زیستی جهت ترکیب جنبه های مثبت آن در سیاست و تصمیمات برنامه ریزی شده، امری ضروری است. هدف اصلی این پژوهش ارزش گذاری اقتصادی – تفرجی پارک جنگلی کوهستان شهر کرمانشاه با استفاده از روش هزینه سفر منطقه ای است. روش بررسی: جمع آوری اطلاعات و داده های کمی و کیفی، بازدید از پارک، تنظیم پرسشنامه ها و تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار Excel، مبانی اصلی روش بررسی این تحقیق بوده است. روایی پرسشنامه توسط اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید. یافته ها: بررسی سطح درآمد ماهانه بازدیدکنندگان نشان داد که میان این متغیر و تعداد روزهای بازدید از تفرجگاه و نیز تمایل به پرداخت ورودیه، همبستگی بالایی وجود دارد. نتایج همچنین نشان داد که سطح تحصیلات نیز نقش مهمی در جذب گردشگران به پارک جنگلی کوهستان داشت؛ چنانکه بیشترین تعداد بازدیدکنندگان باسواد بودند. بررسی مطالعات انجام شده در پارک جنگلی کوهستان نشان داد که بیشترین تعداد بازدیدکنندگان (۴۸ درصد) در محدوده سنی ۳۵ - ۲۰ سال قرار داشتند. ارزش تفرجی بالای پارک جنگلی کوهستان که در بهار و تابستان ۱۳۹۵ محاسبه شد، برابر با مقدار ۷۲۷۰۴۵۳۸۰ ریال بدست آمد. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده لزوم توجه بیشتر و تدوین طرح جامع توسعه گردشگری استان برای پارک های جنگلی است که می تواند به عنوان ابزاری موثر در برنامه ریزی و مدیریت طرح های توسعه ای مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
تفرج- ارزش گذاری اقتصادی ، تفرجی- روش هزینه سفر- پارک جنگلی کوهستان- کرمانشاه
نویسندگان
سهراب مرادی
استادیار، گروه توسعه کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
صالح محمودی
دانشجوی دکتری علوم و مهندسی محیط زیست، گروه تنوع زیستی و مدیریت اکوسیستم ها، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :