مقایسه نقش باورهای مذهبی در امید به زندگی و کیفیت زندگی بیماران سرطانی با بیماران غیرسرطانی
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-4-2_001
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: ایمان به خدا و امیدواری، نقش به سزایی در ادامه ی روند زندگی تمامی افراد جامعه و به ویژه بیماران ایفا می کند. در این ارتباط، هدف از پژوهش حاضر، مقایسه نقش باورهای مذهبی در امید به زندگی و کیفیت زندگی بیماران سرطانی و غیرسرطانی شهر شیراز در سال ۱۳۹۰ بود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع موردی- شاهدی مقایسه ای می باشد که روی ۶۰ نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان نمازی شهر شیراز انجام شد. نمونه های مورد بررسی شامل: ۳۰ نفر از بیماران سرطانی (۱۵ مرد و ۱۵ زن) بخش شیمی درمانی و ۳۰ نفر (۱۵ مرد و ۱۵ زن) از بیماران سایر بخش ها بودند که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار های مورد استفاده در این پژوهش، مقیاس سنجش نگرش مذهبی (۱۳۸۵)، پرسشنامه امید (۱۹۹۱) و پرسشنامه کیفیت زندگی (۱۹۹۶) بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمونt مستقل) به همراه نرم افزارSPSS ۱۶ استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین باورهای مذهبی، امید به زندگی و کیفیت زندگی بیماران سرطانی و غیرسرطانی تفاوت معناداری وجود دارد.
استنتاج: براساس یافته ها می توان گفت اعتقادات و باورهای مذهبی می تواند باعث تقویت روحیه بیماران سرطانی شده و منجر به افزایش امید به زندگی و بهبود کیفیت زندگی در آن ها گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Zahra Estakhri
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، شیراز، ایران
Fakhri Tajikzadeh
دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
Soltan Ali Kazemi
استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، شیراز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :