پیش بینی سلامت روان براساس امیدواری و جهت گیری مذهبی در زنان سرپرست خانوار
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-5-2_002
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: زنان سرپرست خانوار به دلایلی چون ایفای نقش های متعدد، فقر مالی و تنهایی یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه به ویژه از نظر سلامت روان می باشند. در این راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش امیدواری و جهت گیری مذهبی در پیش بینی سلامت روان در زنان سرپرست خانوار می باشد.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود و در آن از میان زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد امام (ره) شهرستان سنقر ۱۵۰ نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه سلامت عمومی، مقیاس جهت گیری مذهبی درونی و بیرونی Allport و مقیاس امیدواری بزرگسالان Snyder را تکمیل کردند. لازم به ذکر است که برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون چندگانه به روش همزمان استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میان امیدواری و سلامت روان و نیز جهت گیری مذهبی درونی با سلامت روان رابطه معکوس و معناداری (۳۸۶/۰r=-، ۰۱/۰P<) وجود دارد. همچنین میان جهت گیری مذهبی بیرونی با سلامت روان ارتباط مستقیم و معناداری (۳۸۸/۰r=-، ۰۱/۰P<) مشاهده شد. تحلیل رگرسیون نیز بیانگر آن بود که امیدواری و جهت گیری مذهبی همراه با هم ۴۵/۰ از تغییرات سلامت روان را پیش بینی می کنند.
استنتاج: براساس یافته ها می توان گفت که امیدواری و جهت گیری مذهبی درونی سبب کاهش علائم اضطرابی و اختلال خواب، افسردگی، علائم جسمانی (مشکلات جسمانی مانند سردرد و درد امعایی/ احشایی) و اختلال در کارکرد اجتماعی می شوند؛ اما جهت گیری مذهبی بیرونی موجب افزایش این علائم می گردد؛ بنابراین امیدواری و جهت گیری مذهبی درونی فاکتورهای مهمی در مقابله مثبت با مشکلات زندگی و حفظ سلامت روانی در زنان سرپرست خانوار می باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Ali Ali Parvandi
Department of Psychology and Counseling, Kerman-shah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran
Asma Moradi
MA in General Psy-chology, Department of Psychology and Cou-nseling, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran
Mokhtar Arefi
PhD in Counseling, Associate Professor, Dep-artment of Psychology and Counseling, Kerman-shah Branch, Islamic Azad University, Kerm-anshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :