اثربخشی آموزش روانشناسی مثبت گرا با رویکرد اسلامی بر سرمایه های روانشناختی بیماران قلبی- عروقی
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-7-1_005
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بیماری قلبی- عروقی یک بیماری مزمن است که هزینه گزافی را برای فرد و اجتماع به همراه دارد. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش روان شناسی مثبت گرا با رویکرد اسلامی بر سرمایه های روان شناختی بیماران قلبی- عروقی انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش نیمه آزمایشی حاضر در ارتباط با جامعه آماری بیماران قلبی- عروقی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهرستان بابل در سال ۱۳۹۶ انجام شد. ابتدا با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، ۲۴ نفر انتخاب گردیدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد جای گرفتند. اعضای گروه آزمایش در طول هشت جلسه هفتگی تحت آموزش روان شناسی مثبت گرا بر مبنای رویکرد اسلامی قرار گرفتند. شایان ذکر است که از پرسشنامه سرمایه روان شناختی Luthans (Questionnaies Psychological Capital) (۲۰۰۷) برای جمع آوری داده ها استفاده شد.
یافته ها: نتایج آمار توصیفی و نمرات سرمایه های روان شناختی شرکت کنندگان در این مطالعه گویای بهبود وضعیت شرکت کنندگان گروه آزمایش نسبت به شرکت کنندگان گروه کنترل بود. نتایج آزمون t نیز نشان از آن داشتند که آموزش روان شناسی مثبت گرا با رویکرد اسلامی موجب بهبود معنادار میانگین نمرات سرمایه های روان شناختی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است (۰۰۱/۰P≤).
استنتاج: براساس یافته های این پژوهش، آموزش روان شناسی مثبت گرا با رویکرد اسلامی، روشی موثر در بهبود سرمایه های روان شناختی بیماران قلبی- عروقی است. در سطح درمان بیماری ها همزمان با درمان های معمول طبی، مداخلات آموزشی روان شناسی مثبت گرا بر سرمایه روان شناختی نیز مفید خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Mahnaz Fazeli Kebria
۱- PhD student of General Psychology, Department of Psychology, Gorgan Branch, Islamic Azad University Gorgan, Iran
Ramazan Hassanzadeh
۲- Professor, Department of Psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
Bahram Mirzaian
۳- Assistant Professor, Department of Psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
Afsaneh Khajvand Khoshely
۴- Assistant Professor, Department of Psychology, Gorgan Branch, Islamic Azad University, Gorgan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :