بررسی دیدگاه معلمان در ارتباط با نقش روش آموزش باورهای دینی بر سلامت روان دانش آموزان دختر متوسطه اول شهرستان بابلسر
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-8-1_011
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: با وجود پژوهش های ارزنده در حوزه دین و سلامت، در زمینه بررسی سلامت روان با روش های آموزش آموزه های دینی پژوهش چندانی انجام نشده است. یکی از پیامدهای احتمالی استفاده از روش های نامناسب در آموزش باورهای دینی، آسیب به سلامت روان فرد است. هدف پژوهش حاضر، بررسی دیدگاه معلمان درباره نقش روش های آموزش باورهای دینی بر سلامت روان دانش آموزان متوسطه اول شهرستان بابلسر است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل معلمان مدارس دخترانه متوسطه اول شهرستان بابلسر است که طبق جدول مورگان ۱۰۰ نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه بود که ضریب آلفای کرونباخ آن ۰/۹۱۱ برآورد شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آماره های توصیفی و آزمون رگرسیون تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها: این تحقیق نشان داد بر اساس دیدگاه معلمان، روش های آموزش باورهای دینی (روش های قصه گویی، استدلالی، نمایشی و تمثیلی) بر سلامت روان دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهرستان بابلسر مثبت و معنادار است. روش های آموزش باورهای دینی، ۷۴ درصد بر سلامت روان دانش آموزان تاثیر دارد.
استنتاج: نتایج پژوهش نشان می دهد تبلیغ و ترویج آموزه های دینی در چارچوب خاصی می تواند تحقق یابد که در صورت رعایت نکردن آن نتیجه ای حاصل نمی شود و ممکن است گاهی نتیجه عکس داشته باشد. نتایج آزمون ها نیز نشانگر همین مطلب است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Khadijeh Aghajani Kasegari
MA student, Department of Islamic Philosophy and Theology, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.
Ramezan Mahdavi Azadboni
Associate Professor, Department of Islamic Philosophy and Theology, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.
Mohammad Esmaeil Gasemi Tosi
Assistant Professor, Department of Islamic Studies, University of Mazandara, Babolsar, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :