آینده پژوهی تامین مالی دولتی در زنجیره تامین بهداشت و درمان: رویکرد تحلیل سناریو
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 248
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-8-3_004
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تامین مالی بخش سلامت اهمیت بسیار بالایی دارد و به معنای تامین پول، بودجه یا منابع لازم برای آن است. با توجه به نقش حیاتی دولت در تامین مالی سلامت در این پژوهش پیشران های تامین مالی از طریق دولت شناسایی و آینده های محتمل بررسی گردید.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کیفی است و در ۴ فاز تدوین شد. شیوه نمونه گیری در تمام مراحل به صورت قضاوتی و گلوله برفی بود. در مرحله اول بر اساس اشباع نظری ۱۵ نفر و در سایر مراحل ۱۲ نفر از خبرگان مشارکت داشته اند. در فاز اول از طریق مصاحبه و روش تحلیل تماتیک، پیشران های تامین مالی شناسایی شد. در فاز دوم با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و نرم افزار Micmac ۶.۱.۲، پیشران های اصلی استخراج گردید. در فاز سوم با رویکرد مدیریت تعاملی، عدم قطعیت هریک از پیشران های اساسی مشخص گردید و درنهایت در فاز چهارم با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و تحلیل آن با نرم افزار Scenariowizard ۴.۳.۱، سناریوهای سازگار مشخص گردید.
یافته ها: در این پژوهش ۱۴ عامل اثرگذار بر تامین مالی دولتی بخش بهداشت و درمان شناسایی شد. همچنین ۵ سناریو سازگار برای تامین مالی به دست آمد. در سناریوی «دولت متمول» شرایط تامین مالی از طریق دولت مطلوب اما در سناریوهای «ناکارآمد آرام»، «ناکارآمد بی برنامه»، «ناکارآمد متزلزل» و «دولت ورشکسته» دولت مشکلات متعددی دارد و بخش سلامت باید روی سایر روش های تامین مالی تمرکز کند.
نتیجه گیری: با توجه به عدم مطلوبیت اکثر سناریوها، لازم است متولیان بهداشت و درمان برای کاهش وابستگی به بودجه دولتی و ارتقاء تامین مالی از سایر روش ها اقدام نمایند. روش هایی مانند تامین مالی از طریق ارائه خدمات، کمک های خیرین و بیمه ها و بازار سهام باید موردتوجه جدی قرار بگیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا صفری
MSc in Business Administration, Department of Business Administration, School of Financial Science, Management and Entrepreneurship, University of Kashan, Kashan, Iran
اسماعیل مزروعی نصرآبادی
Assistant Professor, Department of Business Administration, School of Financial Science, Management and Entrepreneurship, University of Kashan, Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :