ارزیابی تطبیقی میزان عدالت جنسیتی با رویکرد ارتقاء توانمندسازی زنان در بهره گیری از فضای شهری با تاکید بر مفهوم سقف شیشه ای (مطالعه موردی: شهر قزوین)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EBPT-16-62_004

تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1402

چکیده مقاله:

شهر و فضای شهری به عنوان یکی از فراگیرترین پدیده­های اجتماعی است. بهره­وری و مطلوبیت فضاهای شهری، موضوع مهمی است که باید در هر مطالعه­ای که زندگی روزمره زنان و مردان را مدنظر قرار می­دهد، مورد توجه قرار گیرد. نیاز به حضور در فضا برای همه گروه­ها فارغ از جنسیت، سن، سطح درآمد، شغل و... امری ضروری است. حضور زنان در فضای شهری، به اندازه مردان، یکی از مهم­ترین شاخص­های عدالت شهری است. بنابراین در این مقاله با هدف ارزیابی میزان عدالت جنسیتی در فضای شهری، از روش توصیفی- تحلیلی و نرم­افزار Spss در تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شده و همچنین با به کارگیری آزمون­های آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون توکی در گروه­بندی­ مولفه­ها به ارزیابی هرکدام پرداخته شده است و تعداد ۳۶۸ پرسش­نامه (در قالب طیف لیکرت) در هر یک از مناطقه سه گانه شهر قزوین توزیع شده است. در طراحی پرسش نامه­ها به طور ضمنی مفهوم سقف شیشه­ای و هنجارهای فضای شهری برای زنان در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می­دهد بهره­برداری از فضای شهری در سطح منطقه دو شهر قزوین برای زنان در نسبت با سایر مناطق بیشتر است.

نویسندگان

الهام کاکاوند

دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

رحیم هاشم پور

دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :