بررسی هندسه ساختاری و سطوح جدایشی تاقدیس دره بانه خاوری در پهنه لرستان، باختر زاگرس
محل انتشار: مجله علوم زمین خوارزمی، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 77
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GNF-4-1_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
تاقدیس درهبانهخاوری در پهنه ساختاری لرستان و در باختر کمربند چینخورده-رانده زاگرس واقع شده است. در این پهنه گسلهای راندگی و سطوح جدایشی نقش مهمی در هندسه و کینماتیک ساختارهای چینخورده ایفا میکنند. در این پژوهش با استفاده از تفسیر پنج نیمرخ لرزه نگاری دوبعدی، ترسیم نیمرخهای ساختاری، اطلاعات چاههای حفاری شده در تاقدیسهای همجوار و تجزیه و تحلیلهای مربوطه، الگوی دگرریختی و هندسه ساختاری تاقدیس درهبانهخاوری مورد مطالعه قرار گرفته است. بر این اساس تاقدیس درهبانهخاوری از نوع چینهای جدایشی است که دو سطح جدایشی بالایی و میانی هندسه ساختاری آن را تحت تاثیر قرار داده است. سازند شیلی گرو به عنوان سطح جدایش میانی و سازند فلیشی امیران به عنوان سطح جدایش بالایی باعث دگرریختی منطقه شده است. ضخامت زیاد سطح جدایش بالایی باعث تشکیل تاقدیسهایی با طول موج و دامنه کوتاه در سطح و همچنین باعث تشکیل چینخوردگیهای ناهماهنگ سطحی روی تاقدیسهای عمقی شده است. همچنین تجزیه و تحلیل پارامترهای هندسی تاقدیس درهبانه نشان میدهد که این تاقدیس یک چین نامتقارن و غیراستوانهای و از نظر فشردگی باز و ملایم با نسبت ابعادی پهن است.
کلیدواژه ها:
Darreh-Baneh ، Zagros ، Lurestan ، anticline ، structural cross section ، دره بانه ، زاگرس ، لرستان ، تاقدیس ، نیمرخ ساختاری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :