بررسی پارامترهای موثر بر ارتقا برش نفت کوره با استفاده از میکروارگانیسم های سودوموناس آیروژینوس و رودوکوکوس اریتروپلیس جدا شده از لجن نفتی
محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 31، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 121
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRRIP-31-2_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
در این مطالعه قابلیت باکتری های مفید جدا شده از لجن مخازن نفت پالایشگاه کرمانشاه و تاثیر شرایط محیط کشت جهت اصلاح نفت کوره مورد بررسی قرار گرفت. جهت جداسازی و خالص سازی میکروارگانیسم ها از محیط های کشت مایع و جامد استفاده گردید و طی مراحل مختلف میزان جمعیت میکروبی افزایش پیدا نمود. باکتری های فوق شامل میکروارگانیسم های سودوموناس آیروژینوس و رودوکوکوس اریتروپلیس هستند. در انجام آزمایش ها، متغیرهای انتخابی شامل پارامترهای pH، دما، زمان، غلظت نفت کوره و غلظت میکروارگانیسم ها بوده و هریک از متغیر ها در سطوح مختلف براساس شرایط استفاده گردید. همچنین، تاثیر مواد فعال سطحی بر اصلاح نفت کوره مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده بهترین شرایط حذف ترکیبات گوگردی و تبدیل به برش های سبک تر در ۵/۶ =pH، دمای C° ۴۰، غلظت ۴% حجمی نفت کوره، میزان ۲% حجمی محیط کشت حاوی دو میکروارگانیسم و زمان ۳ روز، همراه با اضافه نمودن مواد فعال سطحی شیمیایی حاصل گردیده است , در پایان آنالیز، ترکیبات نمونه حاصل در بهترین شرایط آزمایش با روش SARA مشخص گردید. میزان گوگرد کل و دانسیته در نمونه اولیه به ترتیب ppm ۲۵۴۰۰ و kg/L ۹۴۲۸/۰ و در نمونه نهایی برابر با ppm ۹۴۰۰ و kg/L ۹۰۹۶/۰ است، که در مقایسه با نتایج نمونه اصلی میزان تبدیل نفت کوره به نفت گاز برابر با ۳/۲۹% و کاهش گوگرد کل بیش از ۶۰% را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نعمت اله نجفی
آزمایشگاه تحقیقاتی فرآیندهای بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
فرشاد رحیم پور
آزمایشگاه تحقیقاتی فرآیندهای بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :