انتقال و پیشگیری از کووید-۱۹ در زندان ها: یک مطالعه مروری
محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 93
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-7-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: اپیدمی کووید-۱۹ با ظهور کروناویروس جدید SRAS-CoV-۲ در دسامبر ۲۰۱۹ در چین پدیدار شد. خطرات ناشی از کووید-۱۹ بعلت ازدحام جمعیت و آمادگی ضعیف در زندان ها افزایش یافته است، بطوریکه بسیاری از زندان ها موارد زیادی از بروز عفونت و انتقال این بیماری را در بین افراد زندانی گزارش نموده اند. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع مورد بررسی، هدف از این مطالعه، مروری بر انتقال و پیشگیری از کووید-۱۹ در زندان ها می باشد.
روش کار: مطالعه حاضر به صورت مروری روایتی انجام شد. مقالات مورد بررسی، از طریق جستجوی کلیه مقالات چاپ شده در سال ۲۰۰۰ تا ۱۲ ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی در پایگاه های اطلاعاتیScience Direct ، Scopus، Web of Science، PubMed و Google scholar، با استفاده از کلید واژه هایی نظیر COVID-۱۹، Prevalence ،Prison ،Penitentiary ،hygiene ،Personal hygiene ،Transmission وprevention بدست آمدند.
یافته ها: در اماکنی نظیر زندان ها به دلیل تراکم جمعیت بالا و محدودیت دسترسی به امکانات بهداشتی، زمینه برای ابتلا و انتقال کروناویروس بیشتر می باشد. رعایت بهداشت فردی از طریق شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و یا استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده الکلی و استفاده از ماسک صورت بعنوان مهمترین اصول پیشگیری می باشند. همچنین گندزدایی محیط زندان برای کاهش قابل توجه بیماری های عفونی، باید مکررا صورت گیرد.
نتیجه گیری: هرچند که رعایت فاصله اجتماعی جهت کاهش میزان انتقال بیماری در زندان ها به طور کامل امکان پذیر نمی باشد اما با انجام برنامه ریزی های دقیق تر می توان ازدحام جمعیت را در برخی شرایط کاهش داد. علیرغم اهمیت موارد مذکور، موثرترین روش برای جلوگیری از گسترش شیوع این بیماری در زندان ها، کاهش جمعیت زندان ها می باشد.
کلیدواژه ها:
COVID-۱۹ ، Personal hygiene ، Prevention ، Prison ، Transmission ، انتقال ، بهداشت فردی ، پیشگیری ، زندان ، کووید-۱۹
نویسندگان
سمانه دهقان
Assistant Professor, Department of Environmental Health, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فاطمه مرتضی زاده
MSc Student, Department of Environmental Health, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :