بررسی شاخص های بهداشت محیط و ایمنی مدرسه های استان مازندران
محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 250
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-1-1_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: ازآنجا که دانش آموزان دوران مهمی از زندگی خود را که مصادف با رشد جسمی و روانی آنهاست، در مدرسه می گذرانند، ارائه خدمات بهداشتی ازجمله وضعیت بهداشت محیط در مدرسه ها، اثر مثبتی بر سلامت دانش آموزان و در نهایت بر جامعه دارد. در این راستا، هدف از این مطالعه بررسی وضعیت بهداشت محیط همه مدرسه های استان مازندران بوده است.
روش کار : این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. همه مدرسه های ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان استان - اعم از شهری و روستایی- به صورت سرشماری بررسی شدند. اطلاعات با استفاده از چک لیست فرم آئین نامه بهداشت محیط مدرسه ها، از طریق بازدید، مشاهده مستقیم و مصاحبه با مدیران جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار Excel-۲۰۰۷ تجزیه وتحلیل آماری شد.
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که ۹۰ درصد آبخوری ها، دستشویی ها و توالت های مورد مطالعه بهداشتی هستند. وضعیت مدرسه های استان از نظر بهداشتی بودن آب، وضعیت کلاس ها، وضعیت حفاظتی و ایمنی، دفع فاضلاب و جمع آوری و دفع زباله، مطلوب است؛ اما تنها ۶/۳۵ درصد از بوفه ها در مدرسه های شهری و ۶/۴۶ درصد آنها در مدرسه های روستایی استان مازندران بهداشتی هستند.
نتیجه گیری: شاخص های بهداشت محیط مدرسه های مطالعه شده، به طور نسبی مطلوب بودند؛ اما بیش از ۵۰ درصد از بوفه ها در مدرسه ها شرایط نامناسب داشتند؛ بنابراین با توجه به نقش بهداشت محیط مراکز توزیع مواد غذایی سالم در حفظ سلامت دانش آموزان، پیگیری برای رفع نواقص این بوفه ها ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدعلی ززولی
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Health, Health Science Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
محمدحسن ابدی
MSc Environmental Health Engineering, Health Department of Mazandaran University of Medical Science, Sari, Iran
مریم یوسفی
MSc Student in Environmental Health Engineering, Faculty of Health, Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Science, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :