تاثیر تمرین تناوبی شدید با تناوب های کوتاه و ریکاوری غیرفعال بر آمادگی قلبی-تنفسی و کیفیت زندگی وابسته به سلامتی مردان مبتلا به پرفشاری خونی و تنگی عروق کرونر پس از مداخله ی کرونری از راه پوست
محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-9-3_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: کیفیت زندگی و ظرفیت عملکردی در بیماران عروق کرونر کاهش می یابند. بر اساس نتایج مطالعات، تمرین تناوبی شدید در بهبود ظرفیت عملکردی نسبت به تمرین تداومی با شدت متوسط برتری دارد. سلامت روان به همان اندازه ی سلامت جسمانی مهم است؛ با این حال، مطالعات بسیار اندکی تاثیر تمرین تناوبی شدید را بر کیفیت زندگی بررسی کرده اند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید با تناوب های کوتاه و ریکاوری غیرفعال بر آمادگی قلبی-تنفسی و کیفیت زندگی وابسته به سلامتی بیماران قلبی بعد از آنژیوپلاستی انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده است. تعداد ۲۴ بیمار مرد مبتلا به پرفشاری خونی و تنگی عروق کرونر پس از آنژیوپلاستی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی، به دو گروه مساوی ۱۲نفره، شامل یک گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته، پروتکل تمرین تناوبی شدید با تناوب های کوتاه و ریکاوری غیرفعال را اجرا کرد (۳۰ ثانیه فعالیت و ۳۰ ثانیه استراحت) و در گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. هر دو گروه آزمون استورردیویس، آزمون بورس و پرسش نامه ی کیفیت زندگی SF-۳۶ را قبل و بعد از مداخله تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA و تی وابسته تجزیه وتحلیل شدند (۰۵/۰< P).
یافته ها: پس از هشت هفته تمرین تناوبی شدید به شیوه ی تناوب های کوتاه و ریکاوری غیرفعال، نتایج پژوهش گویای افزایش معنی دار اکسیژن مصرفی اوج (۰۰۲/۰= P) و بهبود تمامی شاخص های کیفیت زندگی بیماران است (۰۵/۰≤ P).
نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که تمرین تناوبی شدید به شیوه ی تناوب های کوتاه و ریکاوری غیر فعال، پتانسیل بالقوه ای برای بهبود وضعیت اکسیژن مصرفی اوج و تمامی شاخص های کیفیت زندگی بیماران قلبی بعد از آنژیوپلاستی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
خلیل اله منیخ
Cardiovascular exercise physiologist (PhD), Zanjan, Iran
مهدی رضا قلی زاده
Islamic Azad University, Zanjan, Iran
خلیل محمودی
Department of Cardiology, Faculty of Medicine, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مجید کاشف
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, Shahid Rajaee Teacher Training University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :