تحلیل محتوای حجم سه دهه دانش انباشته در پایان نامه ها و رساله های آبخیزداری در دو دانشگاه بزرگ ایران
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 45
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWMS-14-49_006
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1402
چکیده مقاله:
بررسی مطالعات هر شاخه ی علمی، سیاست های پژوهشی و برنامه ریزی های راهبردی آن را تعیین می کند. لذا در این پژوهش برای تعیین روند پژوهش های علمی در حوزه ی علوم و مهندسی آبخیز و سیر موضوعی آن ها، اطلاعات پایان نامه و رساله ی دکتری دانشگاه های تهران(۲۵۷ مورد) و تربیت مدرس(۲۰۰ مورد) با کمک مطالعات کتابخانه ای گردآوری شد. نتایج نشان داد که مسائل مطرح شده در هر دو دانشگاه بیش تر در سطح حوزه ی آبخیز درجه دو به پایین بوده اند. در دانشگاه تهران زیرکد فرسایش-رسوب(۲۲) و در دانشگاه تربیت مدرس زیرکد رژیم هیدرولوژی(۱۸)، بیش ترین حجم مطالعات را به خود اختصاص داده اند. پرداختن به وجوه فرآیندی مسائل در دانشگاه تربیت مدرس کمتر از دانشگاه تهران بوده است. از آن جا که فرآیندها در حوزه های آبخیز بهم پیوسته اند، این نگاه جزئی، امکان نتیجه گیری های کل گرایانه را از مطالعات سلب کرده است. هم چنین به موازات افزایش نیاز به داشتن رویکرد جامع در سطح کلان و سیر پژوهش ها به سمت مطالعات هیدرولوژیکی، ژئومورفولوژیکی و هیدرومتئولوژیکی می توان گفت که امروزه قوای اجتماعی و اقتصادی بیش تر از دیگر ملاحظات تعیین کننده ی موفقیت برنامه های مدیریت جامع حوزه های آبخیز است.
کلیدواژه ها:
Watershed Management Theses and Dissertations ، Content analysis ، MAXqda. ، پایان نامه ها و رساله های آبخیزداری ، تحلیل محتوای کیفی ، نرم افزار MAXqda
نویسندگان
ارشک حلی ساز
Assistant Professor Faculty of Natural Resources, University of Hormozgan
بتول ملک حسینی
Ph.D. Student of Watershed Management Science and Engineering, University of Hormozgan.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :