تحلیل اثرات تمرکززدایی مالی و پیامدهای زیست محیطی آن در استان های ایران
محل انتشار: فصلنامه مدلسازی اقتصادی، دوره: 12، شماره: 41
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOI-12-41_006
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402
چکیده مقاله:
چکیده هدف این مقاله بررسی سیاستهای تمرکززدایی مالی و پیامدهای زیستمحیطی ناشی از آن در دوره زمانی ۱۳۹۴-۱۳۸۴ است. نتایج برآورد مدلها به روش گشتاورهای تعمیمیافته نشان میدهد تمرکززدایی درآمدی، رابطه منفی و معناداری با انتشار آلودگی دارد. نتایج سایر متغیرها نیز حاکی از رابطه مثبت بین صنعتیشدن و بهرهوری انرژی با انتشار آلودگی است. با افزایش تراکم نسبی جمعیت، آلودگی کاهش مییابد. نتایج حاصل از بررسی فرضیه زیستمحیطی کوزنتس نیز دلالت بر رد این فرضیه دارد؛ علاوه بر این، وجود حاصل ضرب ماتریس همسایگی در متغیر وابسته، موجب افزایش آلودگی در سطح استانها شده و این نشانگر اثرات فضایی زیستمحیطی در استانهای کشور است. پیشنهاد میشود متولی تعریف و جمعآوری درآمدها، دولتهای محلی باشند، در این صورت میتوان هدفمند و برمبنای منابع درآمدی جدید همچون اقتصاد سبز، کسب و کارهایی را تعریف نمود که موجب کاهش آلودگی شود.
کلیدواژه ها:
طبقه بندی JEL: .C۲۳ ، Q۵۰ ، E۶۲ ، H۷۷ واژگان کلیدی: تمرکززدایی درآمدی ، تمرکززدایی هزینه ای ، آلودگی زیست محیطی ، استان های ایران
نویسندگان
آزاد خانزادی
استادیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه
مریم حیدریان
دانشجوی دکتری، اقتصاد بخش عمومی دانشگاه رازی
سارا مرادی
کارشناسی ارشد دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :