مطالعه شرایط سنتز مایعات یونی با پایه ایمیدازول و پیریدین و پیرولیدین
محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 18، شماره: 58
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRRIP-18-58_003
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402
چکیده مقاله:
قابلیت های منحصر به فرد مایعات یونی مانند فشار بخار ناچیز، پایداری حرارتی خوب و قابلیت انحلال گونه های قطبی، این ترکیبات را جایگزین مناسبی برای حلال های آلی فاقد چنین ویژگی هایی می کند. به گواهی تحقیقات، امروزه برای ملایم تر کردن شرایط سنتز این ترکیبات بسیار تلاش می شود. متاسفانه معمولا برای ساخت نمک های چهارتایی پایه های ایمیدازول، پیریدین و پیرولیدین به دمای بالا و زمان طولانی نیاز است که از لحاظ اقتصادی معمولا مقرون به صرفه نیست. در این تحقیق، ضمن بررسی عامل های موثر بر سنتز هر یک از این نمک ها و بهینه سازی این عوامل، شرایط کلی سنتز این سه دسته ترکیب مقایسه شده اند. در این تحقیق مبنای شرایط سنتز بر واکنش آلکیل کلرید با ۱- متیل ایمیدازول گذاشته شد. شرایط سنتز (شامل زمان و دمای واکنش، نسبت مولی واکنشگرها و حضور یا عدم حضور حلال برای انجام واکنش) ارزیابی و سپس نتایج این واکنش ها برای مقایسه با دو پایه دیگر پیریدین و متیل پیرولیدین تعمیم داده شدند. ملاحظه شد که واکنش آلکیل کلرید با پیریدین و یا N- متیل پیرولیدین، از ۱-متیل ایمیدازول در شرایط زمانی و دمایی سخت تر، با راندمان های کمتری انجام می شود.
کلیدواژه ها:
Ionic Liquids ، Synthesis ، ۱-Methyl-۳-Alkyl Imidazolium Chloride ، N-Alkyl Pyridinium Chloride ، N- Methyl-N-Alkyl Pyrrolidinium Chloride
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :