بررسی عوامل پیش بینی کننده اختلال استرس پس از سانحه در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ترخیص شده از بیمارستان
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-9-2_006
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: عوارض روان شناختی بعد از ابتلا به کووید-۱۹ می تواند بسیار مخرب بوده و تهدیدکننده ی زندگی این بیماران حتی بعد از بهبودی باشد. یکی از این عوارض اختلال استرس پس از سانحه می باشد. مطالعه ی حاضر باهدف تعیین ارتباط علائم اختلال استرس پس از سانحه با عوامل پیش بینی کننده آن در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ترخیص شده از بیمارستان انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی از نوع مقطعی بود که بر روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ترخیص شده از بیمارستان امام خمینی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، در نیمه ی دوم سال ۱۴۰۰ انجام شد. ۲۷۰ بیمار از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس معیارهای ورود انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی بیماران و سنجش اختلال استرس پس از سانحه PCL استفاده شد.
یافته ها: ۵۹/۳ درصد بیماران مورد پژوهش، خانم و ۵۷/۸ درصد از آن ها متاهل بودند. ۴۶/۳ درصد تحصیلات دانشگاهی داشتند. ۳۵/۹ درصد از آن ها خانه دار بوده و ۹۴/۸ درصد بیماران مورد پژوهش بیمه داشتند. تب (۶۹/۳ درصد)، پایین افتادن سطح اکسیژن خون (۶۹/۳ درصد)، سرفه (۶۸/۵ درصد) و تنگی نفس (۶۴/۴ درصد)شایع ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-۱۹بودند. میانگین اختلال استرس پس از سانحه ۵/۹۸ ± ۴۰/۲۵ (در حد متوسط) بوده و سن بالا، تب، سرفه، ابتلا به دیابت، فوت نزدیکان و تراکئوستومی مهم ترین عوامل مرتبط با اختلال استرس پس از سانحه بیماران بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ بودند.
نتیجه گیری: میزان اختلال استرس پس از سانحه بیماران بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ در حد متوسط بود که نیازمند این است پرستاران حتی بعد از ترخیص از بیمارستان و بهبودی، پیگیر این بیماران باشند. همچنین در امر مراقبت و انجام مداخلات مناسب برای این بیماران حتما به عوامل مرتبط با شدت این عارضه توجه نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا علیپور
Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
طاهره نصرابادی
Department of nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
لادن فتاح مقدم
Department of psychiatric nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :