میزان قدرت بازاری صنعت بیمه در ایران (کاربرد هال - راجر)
محل انتشار: فصلنامه مدلسازی اقتصادی، دوره: 16، شماره: 60
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOI-16-60_002
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402
چکیده مقاله:
هدف از مقاله برآورد درجه توافق و میزان قدرت بازاری صنعت بیمه با استفاده از رویکرد هال - راجر در قالب معادلات عرضه و تقاضا با کمک داده پانل به روش حداقل مربعات دومرحله ای است. بدین منظور، اطلاعات ۲۷ شرکت بیمه ای (دولتی و خصوصی) در ایران طی سالهای ۱۳۸۰-۱۳۹۹ استفاده شد. نتایج حاکی از وابستگی متقابل شرکتهای صنعت بیمه و سطح بالای توافق و قدرت بازار در این صنعت است؛ به طوری که بیش از ۸۵ درصد شرکت های بیمه مورد بررسی با ایجاد شکاف بین قیمت و هزینه نهایی توانسته اند از حاشیه سود قابل توجهی برخوردار شوند. همچنین، نتایج محاسباتی مربوط به شاخص لرنر براساس مدل هال - راجر اطلاعات مربوط به ضریب ناهمگونی در بین شرکت های بیمه را نشان می دهد. بیمه ایران با ضریب ۵۶۵/۰ دارای بالاترین شاخص لرنر بوده و بیمه های آسیا، دانا و پاسارگاد به ترتیب، با ۴۱۹/۰ و ۲۴۸/۰ و ۱۸۲/۰ در رتبه های بعدی قرار دارند؛ این بدین معناست که این شرکتها به دلیل فاصله قیمت تا هزینه نهایی بیشترین حاشیه سود را کسب کرده اند. براساس نتایج، در صنعت بیمه ایران سرمایه گذاری بیشتری در فعالیت های بازاریابی، ارائه خدمات نوین بیمه ای مناسب با شرایط و نیاز جامعه ایجاد و گسترش آن، پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
طبقه بندی JEL: .D۴۲ ، G۲۲ ، K۲۱ واژگان کلیدی: صنعت بیمه ، ساختار بازار ، قدرت بازاری ، عملکرد بازار ، تمرکز ، رویکرد هال - راجر
نویسندگان
جعفر یوسفی
دانشجوی دکتری گروه اقتصاد، دانشکده علوم انسانی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی ، میانه، ایران
مهدی مرادی
استادیار گروه اقتصاد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
سید یوسف حاجی اصغری
استادیار گروه مدیریت،دانشکده علوم انسانی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
رستم قره داغی
استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :