مطالعه سیتوژنتیکی 4 ژنوتیپ از گونه ی Lolium perenne

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 890

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_423

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

کاریوتیپ 4 ژنوتیپ متعلق به گونه Lolium perenne در سلول های مریستم انتهایی ریشه مطالعه شد. این مطالعه به منظور تعیین کاربوتیپ و مقایسه خصوصیات کاریوتیپی این ژنوتیپ ها صورت گرفت. در آزمایشگاه مطالعات سیتوژنتیک شامل جوانه دار کردن بذور، مراحل پیش تیمار، تثبیت، هیدرولیز و رنگ آمیزی انجام شد. تعداد کروموزوم های پایه در کلیه ژنوتیپ های مورد بررسی x=7 بود و تمامی ژنوتیپ های مورد مطالعه دیپلوئید (2n=2x=14) بودند در دو ژنوتیپ فریدن و یارند یک جفت کروموزوم دارای ساتلایت بودند که در هر دو ژنوتیپ ساتلایت ها بر روی کروموزوم های شماره ی 1 و 2 قابل رویت بودند. کروموزوم های هاپلوئید از هر ژنوتیپ برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند. صفات کروموزومی شامل : طول کل کروموزوم، طول بازوی بلند و طول بازوی کوتاه کروموزوم و نسبت بازوها تعیین شد. بالاترین و پایین ترین درصد شکل کلی کاریوتیپ (%TF) به ترتیب در ژنوتیپ سمیرم (42/88) و ژنوتیپ یارند (36/10) مشاهده شد. این تحقیق در آزمایشگاه سیتوژنتیک دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در زمستان سال 1388 انجام شد.

نویسندگان

سیده مریم یوسف موسوی

دانشگاه زنجان

بهرام ملکی زنجانی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

پرویز مرادی

دانشگاه زنجان

رقیه عظیم خانی

دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مجیدیم.م. 1380.بررسی تنوع صفات زراعی و کیفی توده‌های اسپرس و ...
  • Loos. B.P., (1993). Morphological variation in Lolium (Poaceae) as a ...
  • Mirjalili, S.A., S. J. Bennett and . Poorazizi, (2008). A ...
  • نمایش کامل مراجع