مکانیسم های آنتاگونیستی جدایه های قارچ Trichoderma harzianum علیه قارچ Fusarium oxysporum f.sp. Sesame عامل بیماری زردی و پژمردگی کنجد
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 958
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_402
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
به منظور کنترل بیولوژیک قارچ Fusarium oxysporum f.sp. Sesami عامل بیماری زردی و پژمردگی کنجد دو جدایه TH1 و TH2 قارچ Trichoderma harzianum انتخاب شدندو در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفتند. بدین منظور مکانیسم های آنتاگونیستی مختلف نظیر مایکوپارازیتیسم، قدرت کلونیزاسیون و قدرت رقابت تغذیه ای جدایه های مزبور علیه قارچ F. oxysporum f.sp. sesami مورد مطالعه قرار گرفتند. در بررسی ماکروسکوپی تقابل مستقیم جدایه های Trichoderma و F. oxysporum f.sp. sesami مشخص شد که جدایه TH2 در هر سه نوبت یادداشت برداری 24 و 72 و 96 ساعت به ترتیب به میزان 51/3 و 61/4 و 63/9 درصد بیشترین تاثیر را در بازدارندگی از رشد میسیلیوم قارچ عامل بیماری داشته است. مطالعات میکروسکوپی نشان داد که هر دو جدایه از طریق رفتارهای مایکوپارازیتیسم باعث اختلال رشد و بد شکلی ریسه شده اند. جدایه TH2 همچنین از طریق پارازیتیسم هیفی و پیچش به دور هیف های F. oxysporum f.sp. sesami باعث انقباض و تخریب هیف های قارچ بیمارگر شد. امکان بکارگیری این جدایه برای کنترل بیولوژیکی علیه قارچ بیماری زردی و پژمردگی کنجد قابل بحث و بررسی بیشتر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده لیلا هاشمی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی و
صدیقه محمدی
استادیار گروه گیاه پزشکی – بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی و
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :