بررسی اثر مقادیر مختلف کود گاوی و تراکم کاشت بنه بر تولید بنه های دختری زعفران (Crocus sativus L)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 893

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_225

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

زعفران یکی از گرانترین محصولات کشاورزی دنیا می باشد. این گیاه تریپلوئید (24=2n) و عقیم می باشد و تکثی رآن تنها از طریق کشت بنه های آن که هر ساله تولید می شوند امکان پذیر است.با توجه به آن که یکی از عوامل تاثیر گذار بر میزان عملکرد و تولید محصول، کیفیت بنه های کشت شده می باشد و همچنین اهمیت تغذیه و تراکم کاشت بر کیفیت و کمیت تولید بنه های دختری در زعفران ، به نظور بررسی اثیر مقادیر مختلف کود حیوانی ( 80 و 40 و 120 و 160 تن د رهکتار) و تراکم بنه (100 و 200 و 300 بنه د رمتر مربع) بر برخی از ویژگی های بنه های تولیدی زعفران آزمایشی گلدانی به صورا فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار د رآزمایشگاه علوم زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال 1389-1390 اجرا گردید. صفات مورد مطالعه شامل؛ وزن بنه مادری( بنه ایجاد شده از جوانه راسی) ، وزن بنه های دختری ( بنه های ایجاد شده از جوانه های جانبی)، وزن کل بنه، تعداد بنه های دختری، وزن ، طول و حجم ریشه و وزن برگ بودند. نتایج نشان داد اثر اصلی مقدار کود بر تمامی صفات مورد مطالعه بجز صفات وزن و حجم ریشه و وزن کل بنه ها معنی دار بود و در اکثر صفات با افزایش مقدار کود افزایش مشاهده شد. اثر اصلی تراکم نیز بجز صفت طول ریشه بر بقیه صفات معنی دار بود افزایش تراکم تا 200 بنه د رمتر مربع باعث افزایش شد. اثرات متقابل تیمارها نیز در صفات وطن بنه مادری و دختری و تعداد بنه دختری و وزن برگ معنی دار بود.

نویسندگان

نازنین محبی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مش

کیومرث بخش کلارستاقی

عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

رضا صدری آبادی حقیقی

عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

علیرضا میرشاهی

مربی آموزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صادقی، ب . (1375). اثر انبار داری و تاریخ کاشت ...
  • کافی 0م. (1381).اکوفیزیولوژی زعفران در: زعفران، فن آوری اید و ...
  • نمایش کامل مراجع