تعیین نیاز آبی جهت جوانه زنی بذور در مطالعه بانک بذر خاک با استفاده از روش ظهورگیاهچه
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,109
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_023
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
بانک بذر خاک نقش کلیدی در حفظ و احیاء جوامع گیاهی ایفا می کنند. روش ظهور گیاهچه روشی معمول برای بررسی پتانسیل احیایی پوشش گیاهی بانک بذر خاک می باشد. مطالعات قبلی اصولا تنها یک تیمار آبیاری را رد شرایط گلخانه برای مطالعات بانک بذر اعمال کردند. هر چند استفاده از این روش بدلیل عدم آگاهی از اپتیمم نیاز آبی تک تک گونه ها مشکل ساز است. در این مطالعه ظهور و نیاز آبی گونه های بانک بذر خاک د رمنطقه قرق و از واقع د راستان مازندران مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه برداری به صورت تصادفی-سیستماتیک انجام شد، بدین ترتیب که تعداد 40 پلات 1×1 متر د رامتداد ترانسکت هایی مستقر و بوسیله اوگر نمونه های خاک جمع آوری شد. سپس نمونه های خاک در گلخانه کشت و دو تیمار آبیاری روزانه و هفتگی اعمال شد. در نهایت تراکم بذور جوانه زنی برای دو تراکم روزانه و هفتگی با استفاده از آزمون t-test مقایسه شد. نتایج نشان داد که در مجموع تعداد 55 گونه گیاهی در گلخانه ظاهر شد که 10 گونه در تیمار روزانه، 12 گونه در تیمار هفتگی و 32 گونه به طور مشترک در هر دو تیمار ظاهر شدند. تعداد کل بذر جوانه زنی شده تیمار خشکی به طور معنی دار بیشتر از شرایط تیمار ابیاری روزانه بود. مجموع کل تعداد بذر جوانه زنی در هر دو تیمار 179724 بذر در متر مربع بود، که 82896 بذر در متر مربع تحت شرایط آبیاری روزانه و 96855 بذر در متر مربع تحت شرایط آبیاری هفتگی ظاهر شدند. بر اساس این نتایج ، آبیاری هفتگی برای مطالعات بانک بذر خاک پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قاسمعلی دیانتی تیلکی
استادیار گروه مرتعداری، دانشگاه تربیت مدرس
ندا عالیپوریان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس
رضا عرفانزاده
استادیار گروه مرتعداری، دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :