اثرات محافظتی عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در آسیب کبدی ناشی از بیسفنول A در موش های صحرایی نر
محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 11، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 99
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-11-2_002
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
چکیده مقاله:
گونه های فعال اکسیژن عوامل سیتوتوکسیک هستند که موجب آسیب اکسیداتیو می شوند. بیسفنول A یک آلاینده سمی، اکسیداتیو و شبه استروژنی است. گیاه خرفه یک محصول امیدوارکننده طبیعی است که می تواند برای جلوگیری از بیماری های مزمن با منشا استرس اکسیداتیو مفید واقع شود. در این مطالعه ۴۹ سر رت نر بالغ (۱۰±۲۵۰گرم) به طور تصادفی به هفت گروه هفت تایی تقسیم شدند؛ گروه کنترل، شاهد (۵۰۰ میکروگرم روغن ذرت/ کیلوگرم وزن بدن)، گروه دریافت کننده سم (۵۰۰ میکروگرم بیسفنول A/ کیلوگرم وزن بدن)، کنترل مثبت (۱۰۰ میلی گرم عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه/ کیلوگرم وزن بدن)، سه گروه تیمار دریافت کننده خرفه (۵۰۰ میکروگرم بیسفنول A+ ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ میلی گرم عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه/ کیلوگرم وزن بدن). تمام تزریقات از طریق روش درون صفاقی و طی ۱۴ روز پیاپی انجام شد. سپس تمامی حیوانات با کلرال هیدرات بی هوش شده و نمونه های کبدی جهت تهیه هموژن بافتی جداسازی شدند تا سنجش آنزیم ها آنتی اکسیدانی شامل TAC، CAT، GPx، GSH و MDA در این بافت انجام شود. آنالیز داده ها در نرم افزار آماری SPSS توسط روش ANOVA با تست تعقیبی توکی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که مقادیر MDA، TAC، CAT، GSH و GPX در گروه های تیمار با خرفه نسبت به گروه بیسفنول تعدیل شده اند که این امر حاکی از آن است که عصاره خرفه می تواند سمیت بافت کبدی ناشی از بیسفنول A را بهبود بخشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داود فضلی
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم- دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
علی اکبر ملکی راد
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم- دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :