سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ به لیمو (Aloysia citrodora) و بررسی خواص آنتی اکسیدانی، ضدآمیلوئیدی و ضدسرطانی
محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 11، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 199
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-11-4_003
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
چکیده مقاله:
گیاه به لیمو (Aloysia citrodora) در طب سنتی ایران اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تولید نانوذرات نقره با عصاره آبی به لیمو و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و بازدارندگی آن بر تولید نانوالیاف آمیلوئید از آلبومین سرم گاوی به عنوان پروتئین مدل بود. برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره آبی به لیمو تهیه شد و به این محلول نیترات نقره یک میلی مولار اضافه شد. برای تایید حضور و تعیین اندازه نانوذرات نقره بیوسنتز شده از طیف سنجی UV-Vis و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. ارزیابی اثر آنتی اکسیدانی عصاره به روش DPPH و اندازه گیری تولید الیاف آمیلوئید به روش جذب قرمز کنگو انجام شد. اثر سمیت نانوذرات بر نوروبلاست ها با روش MTT بررسی شد و خواص بازدارندگی عصاره بر تولید آمیلوئید با میکروسکوپ الکترونی TEM مورد بررسی قرار گرفت. کاریوفیلن (۶۶/۷ درصد)، فیتول (۴۷/۷ درصد) و لیمونن (۶۸/۲ درصد) فراوان ترین ترکیبات موجود در عصاره بودند. میکروسکوپ الکترونی گذاره نیز نانوذرات کریستالی کروی با اندازه بین ۳۰ تا۷۰ نانومتر را تایید کرد. با افزایش غلظت عصاره، خاصیت آنتی اکسیدانی نانوذرات افزایش یافت، به طوری که در غلظت ۱ میلی گرم بر میلی لیتر ۳۵/۹۷ درصد رادیکال های آزاد DPPH مهار شد. بیشترین مهار تولید رشته آمیلوئید در غلظت ۲ میلی گرم بر میلی لیتر و به میزان ۹۶ درصد و بیشترین میزان سمیت سلولی در غلظت ۲ و با IC۵۰ برابر ۲۵/۲ میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شد. نتایج نشان داد که نانوذرات سنتز شده از برگ به لیمو A. citrodora با خواص ضد آمیلوئیدی، آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی، می تواند به عنوان نانوماده زیستی جدید در کاهش عوارض آلزایمر و سرطان مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میلاد صفاری
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
ذوالفقار لطفی
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
امیر آراسته
گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :