بررسی تاثیر A۳۶۶‎ (مهارکننده آنزیم G۹a) بر پتانسیل استئوژنیک سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان رت

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EAB-8-4_003

تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402

چکیده مقاله:

سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، سلول های بنیادی چندتوانی هستند که پتانسیل تمایز به دودمان های بافت همبند را داشته و ویژگی های منحصربه فردی از قبیل تعدیل سیستم ایمنی و ترشح فاکتورهای رشد را دارند. آنزیم هیستون متیل ترانسفراز G۹a یکی از فاکتورهای دخیل در کنترل رفتار و ویژگی بسیاری از سلول های بنیادی می باشد. از این رو، بررسی نقش G۹a در کنترل رفتار و پتانسیل MSCs دارای اهمیت می باشد. MSCs از مغز استخوان رت استخراج شده و در محیط آزمایشگاهی کشت شدند. سپس با استفاده از فلوسایتومتری بیان مارکرهای CD۷۳ و CD۹۰ و عدم بیان مارکر CD۴۵ در سلول های استخراج‎شده بررسی شد. سپس MSCs مشتق از مغز استخوان (BM-MSCs) در پاساژ سوم با استفاده از غلظت های مختلف A۳۶۶ (یک مهارکننده اختصاصی آنزیم G۹a) تیمار شدند. میزان تمایز به استخوان BM-MSCs تیمارشده با A۳۶۶، با استفاده از بررسی فعالیت آلکالین فسفاتاز و رنگ‎ آمیزی الیزارین رد و نیز بیان ژن های استخوانی تعیین شد. BM-MSCs به صورت چسبنده رشد کرده و مورفولوژی فیبروبلاستی/ستاره ای داشتند. همچنین بیش از ۸۵ درصد سلول ها برای دو مارکر CD۷۳ و CD۹۰ مثبت بوده و مارکر CD۴۵ را بیان نمی کردند. همچنین تیمار BM-MSCs با غلظت ۱، ۳ و ۵ میکرومولار از A۳۶۶ موجب کاهش پتانسیل تمایز سلول ها به سمت سلول های استخوانی شد. A۳۶۶ به عنوان یکی از تنظیم کنندگان اپی ژنتیکی، پتانسیل تمایز به استخوان را کاهش می دهد. استفاده از این تنظیم کننده ها برای درمان سرطان، ممکن است ترمیم و هومئوستازی بافتی را تحت تاثیر قرار دهد.

کلیدواژه ها:

آنزیم G۹a ، اپی ژنتیک ، استئوژنز ، سلول های بنیادی مزانشیمی ، A۳۶۶‎

نویسندگان

محمود تلخابی

استادیار زیست شناسی سلولی تکوینی، گروه علوم جانوری و زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

هدیه خانبان

دکتری زیست شناسی سلولی تکوینی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :