بررسی تاثیر ارتز پا بر مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین حین راه رفتن

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-22-1_002

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

هدف: هر فرد در طول فعالیت های روزمره وخصوصا موقعیت شغلی ملزم به راه رفتن و ایستادن های طولانی است که در نتیجه آن نیروی عکس العمل زمین به اجزا و مفاصل بسیار بالاست و این نیروها که گاهی اوقات به چندین برابر وزن بدن می رسند در ناحیه پا و مچ پا می تواند اثرات تخریبی بر جا بگذارد. تحقیقات مختلف روش ها و عوامل متفاوتی را برای کاهش نیروهای عکس العمل زمین در هنگام راه رفتن بیان کرده اند . هدف ما از این مطالعه مشخص کردن علت های متفاوت عوامل و روش های تاثیر گذار بر نیروهای عکس العمل زمین با توجه به تحقیقات موجود است. روش بررسی: این مطالعه مروری با جست وجو در پایگاه های داده پرو کوئست، پابمد، وب آو ساینس و ام بیس از سال۱۹۹۵ الی ۲۰۱۹ انجام شد. کلمات کلیدی ground reaction force ،foot orthosis walking ،long term standing Impact force بودند. پس از بررسی چکیده و عنوان هرمطالعه توسط نویسندگان، معیار های انتخاب مقاله مورد توجه قرار گرفت. به سطح شاهد هر مقاله بر اساس طرح اصلی جست وجو از ۱ تا ۵ به صورت randomized control trial, prospective controlled trial (cohort), case-control, pre/post, observational consensus clinical and به ترتیب امتیاز داده شد. کیفیت مقاله ها با استفاده از ابزار Down and Black ارزیابی و امتیاز دهی شد. یافته ها: از ۸۲ مقاله به دست آمده بر اساس معیارهای مد نظر، ۲۱ مقاله نهایی برای آنالیز انتخاب شدند. امتیاز گزارش دهی، روایی خارجی و روایی خارجی ، روایی داخلی ( بایاس ) و روایی داخلی ( مخدوش کننده ) به ترتیب بین ۸-۴ ، ۱-۳ ، ۲-۵ ، ۳-۶ و ۴-۷ متغیر بودند. در بررسی های انجام شده روی کفی های قالب گیری و تغییر نرخ بارگذاری حداکثر نیروی عمودی عکس العمل زمین، در میزان تاثیر گذاری روی نیروی عکس العمل زمین تناقض وجود دارد. ارتزهای پایی از نظر جنس متریال ممکن است منجر به کاهش بیشتر فشارکف پا شوند. نتیجه گیری: تعیین تاثیر مولفه های مختلف بر GRF در کف پا ما را در شناخت هر چه بهتر عوامل دخیل در کیفیت زندگی کمک خواهد کرد. چهار حوزه جنسیت فرد، پست، متریال و قالب گیری تاثیرات مختلفی از خود نشان دادند. با توجه به کمبود مقالات مرتبط با بررسی تاثیر جنسیت و ایجاد پست در کفی روی GRF تاثیر نوع جنسیت فرد و و وجود پست در کفی در مورد تغییر نرخ بارگزاری روی نیروی عکس العمل زمین قطعی نیست.

کلیدواژه ها:

Ground reaction force ، Orthotics ، Walking ، نیروی عکس العمل زمین ، ارتز ، راه رفتن

نویسندگان

Seyed Mohammad Mousavi Nodoshan

Department of Orthotics and Prosthetics, School of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

Ali Reza Taheri

Department of Orthotics and Prosthetics, School of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :