ارزیابی خصوصیات دمای پایین قیر و ارتباط آن با خواص شیمیایی قیر اصلاح شده با استفاده از تحلیل FTIR و NMR

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM15_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا حاتمی

محمدمهدی آراء

معاونت مهندسی و نظارت بر پروژه ها و عملکرد شرکت پالایش نفت جی، مهندسی عمران

مهرداد عیسی زاده

معاونت مهندسی و نظارت بر پروژه ها و عملکرد شرکت پالایش نفت جی، مهندسی عمران

سجادمحمدحسین عبدلی

معاونت مهندسی و نظارت بر پروژه ها و عملکرد شرکت پالایش نفت جی، مهندسی عمران

نواب علیزاده

معاونت مهندسی و نظارت بر پروژه ها و عملکرد شرکت پالایش نفت جی، مهندسی عمران

چکیده

عملکرد دمای پایین روسازیهای آسفالتی تا حد زیادی توسط رئولوژی دمای پایین قیر کنترل میشود، بنابراین درک جامعیاز ویژگی های رئولوژیکی دمای پایین قیر برای پیش بینی ترک خوردگی حرارتی، در بهبود عملکرد دمای پایین روسازی هایآسفالت مورد نیاز است. هدف از این مطالعه به دست آوردن بینش در خصوص رفتار مکانیکی دمای پایین اتصال های قیریمختلف و ایجاد همبستگی با تغییرات در ترکیبات شیمیایی، از طریق آزمون هایی نظیر، آزمون رئومتر تیرچه خمشی (BBR)، دامنه کرنش خطی (LAS)، آزمایش طیفسنجی مادونقرمز تبدیل فوریه (FTIR) و رزونانس مغناطیس هسته (NMR)، برای جمع آوری اطلاعات شیمیایی نمونه ها و روشهای تجزیه و تحلیل شیمیایی جهت ارائه اطلاعات در مورد خواص دمای پایینقیر مورد استفاده قرار گرفت. می توان انتظار داشت که درک اهمیت شیمی قیر بر رفتار دمای پایین روسازی آسفالتی و افزودنادتیوهای مختلف، باعث افزایش کارایی قیر و مخلوط آسفالتی بازیافتی در بهبود ویسکوزیته، کشش پذیری در دمای پایین،مدول پیچیده قیر شود. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که استفاده از افزودنی های مختلف شامل، اسیداستئاریک، RPO و پلی یورتان باعث افزایش عمر خستگی و بهبود خصوصیات عملکردی قیر شود، همچنین قیر خالص و اصلاح شده اصفهان به دلیل پروتون های اشباع کمتر نسبت به سایر نمونه ها، میزان آسفالتن کمتر و نقطه نرمی بالاتری را داراست.

کلیدواژه ها

رئومتر تیرچه خمشی (BBR)، دامنه کرنش خطی (LAS)، طیف سنجی مادون قرمز، تبدیل فوریه (FTIR)، رزونانس مغناطیس هسته (NMR)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.