ارزیابی مقاومت لغزندگی مخلوط های آسفالتی حاوی پودرلاستیک فرآوری شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM15_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر کاووسی

استاد گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

حوریه گرگان محمدی

کارشناس ارشد، رشته ایمنی راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

خصوصیات روسازی راه ها از جمله عوامل اصلی تاثیر گذار بر ایمنی و راحتی عبور و مرور وسایل نقلیه و کاهش تصادفاتجادهای میباشد. مخلوطهای آسفالتی از دو جزء اصلی قیر و سنگدانه تشکیل شده اند که با توجه به ترکیب این مواد ودانه بندی مخلوط، از زبری سطح متفاوتی برخوردار هستند. تحقیقات بسیاری جهت بهبود عملکرد سطح روسازی هاانجام گرفته است که از جمله آنها میتوان به جایگزینی مواد دیگر در مخلوط آسفالتی به جای درصدی از سنگدانه یاقیر مخلوط اشاره نمود. در میان این مواد، پودرلاستیک به عنوان یک ماده بازیافتی، به دلیل برتری های فنی، صرفهاقتصادی و مزایای زیست محیطی مورد توجه بسیاری از محققان و متولیان راه قرارگرفته است. با توجه به مشکلات فنیبکارگیری پودرلاستیک معمولی در مخلوط های آسفالتی (به روشهای تر و خشک مرسوم)، در سالهای اخیر فرآوریپودرلاستیک مدنظر قرارگرفته است که کاربرد این افزودنی را در مخلوط ها آسان نموده است. به منظور سنجش میزانتاثیر پودرلاستیک فرآوری شده بر مقاومت لغزندگی راهها، در این تحقیق از آزمایش آونگ انگلیسی استفاده شد. نتایجتحقیق نشان میدهد که افزودن پودرلاستیک فرآوری شده به آسفالت تا یک درصد معین، مقاومت لغزندگی مخلوط هارا افزایش داده و موجب بهبود عملکرد روسازی خواهد شد. اما افزایش مقادیر بیشتر پودرلاستیک در مخلوط موجبکاهش مقاومت لغزندگی نمونهها می شود. اما در هر حالت این مقاومت از مقاومت لغزندگی نمونه های شاهد بیشتر است.اعمال شرایط سایش آزمایشگاهی به منظور شبیه سازی شرایط واقعی جاده روی نمونه ها نیز نتایج مشابهی داشت کهدر مقاله به آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مقاومت لغزندگی، پودرلاستیک فرآوری شده، آونگ انگلیسی، سایش آزمایشگاهی نمونه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.