حقوق بشر و صلح و امنیت بین المللی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: STLH03_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد بحرینی

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق بین الملل عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

موسی کره بندی

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق بین الملل عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

عبدالمحمد افروغ

دکتری حقوق بین الملل، استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان

چکیده

این مقاله به بررسی تاثیر متقابل حقوق بشر و صلح بر امنیت بین الملل میپردازد. تجربه تاریخی جوامع بشری نشان دادهاست که صلح و حقوق بشر ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر داشته اند. چنین تجربه ای در دوران معاصر به گونه ای رشد و توسعهیافته است که ملتها و دولتهای جهان به این باور رسیده اند که حقوق بشر و صلح لازم و ملزوم یکدیگر هستند؛ به گونه ایکه نمیتوان بدون رعایت حقوق بشر به صلح واقعی و پایدار دست یافت؛ و بدون وجود صلح نیز نمیتوان انتظار داشت کهحقوق بشر به طور کامل مورد احترام و رعایت قرار گیرد. از سویی دیگر در دوران معاصر این ارتباط به گونه ای رشد وتوسعه نموده است که برخورداری از صلح خود به عنوان یکی از نمونه های برجسته نسل سوم حقوق بشر مطرح بوده و حقبرخورداری از صلح به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر مطرح شده است؛ به گونه ای که تحقق عملی دیگر حقوق بشروابسته به وجود آن در نظر گرفته میشود. در نهایت این مقاله نتیجه میگیرد که احترام به حقوق بشر و رعایت کامل اینحقوق بدون صلح امکانپذیر نمیباشد و دستیابی به صلح پایدار و واقعی نیز بدون احترام به حقوق بشر و رعایت کامل اینحقوق امکانپذیر نمیباشد. بر این اساس همه ملتها و دولتها باید کوشش نمایند تا از طریق احترام بیشتر به حقوق بشردر جهت تامین و تقویت صلح در جهان بکوشند و با خودداری از اقداماتی که صلح و امنیت بین المللی را به خطر میاندازندنقش خود را در جهت تحقق کامل حقوق بشر در سطح جهان ایفاء نمایند. بدیهی است در جهانی که دولتها در صلح وآرامش با یکدیگر به سر میبرند، حقوق بشر پویاتر و موثرتر مورد احترام و رعایت قرار خواهد گرفت و در چنین جامعهجهانی است که منافع همه ملتها تامین و تضمین خواهند شد.

کلیدواژه ها

حقوق بشر، روابط بین الملل، صلح، امنیت بین الملل، سازمان ملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.